Genç Müsiad Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İftarda Biraraya Geldi

3.

Genç Müsiad Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İftarda Biraraya Geldi
Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi`ni İstanbul`da düzenleyeceklerini belirten Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamed Temel, dünyanın farklı coğrafyalarından binlerce genç girişimcinin geleceğini söyledi. İzmir Genç MÜSİAD`ın sivil toplum kuruluşlarına yönelik verdiği iftar yemeğine AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamed Temel başta olmak üzere AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, CHP Gençlik Kolları üyeleri, genç sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve siyasi partilerin gençlik kolları temsilcileri katıldı.

Ülkü Yarış Pisti`nde düzenlenen program, İzmir Genç MÜSİAD Başkanı Emre Balcı`nın selamlama konuşmasıyla başladı. Balcı, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen ve rekabeti seven genç işadamlarını bünyelerinde barındırarak, öncü kuruluşlardan biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Haziran ayında bir genel seçim atlattıklarını, bu seçimde hem oy kullanma hem de oyların Meclis`te temsil oranlarının çok yüksek olduğunu hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı Çabuk ise bütün siyasi partilerin ortak vaadi olan sivil anayasayı beklediklerini söyledi. Siyasi görüşü ve kültür yapısı ne olursa olsun herkesin birbirini anlamaya çalışması gerektiğinin altını çizen Çabuk, Türkiye`yi hedeflerine ulaştıracak kadroların, bugünün genç yöneticileri olduğunu ifade etti.

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Temel de İzmir`de olmaktan ve şehrin genç sivil toplum kuruluşlarıyla aynı ortamı paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Birçok uluslararası organizasyonda Türkiye`yi gençlik anlamında temsil eden tek sivil toplum kuruluşu olduklarıın vurgulayarak, temsil sayısının artmasını temenni ettiklerini belirtti. 3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi`ni 9-10 Aralık 2011`de İstanbul`da düzenleyeceklerini kaydeden Abdulsamed Temel, Dünya Genç İşadamları Sivil Toplum Kuruluşları Birliği`nin kurulacağı bu organizasyonun önemine işaret etti. EXPO 2020 konusunda Genç MÜSİAD Genel Merkezi`ne düşen ne varsa her türlü desteği vereceklerini taahhüt eden Temel, kampanya sürecinde kurulmasını öngördükleri platformun çalışmaları için de ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Milletvekili Dağ da EXPO 2020`ye değinerek, Türkiye`nin bunu düzenleyen ve halihazırda 107 üyesi bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu`na, AK Parti iktidarı sayesinde 10 Eylül 2004 tarihinde üye olduğunu hatırlattı. Dağ, "AK Parti iktidarıyla birlikte uluslararası organizasyonlar alanında gösterilen bu başarıyla ülkemizin hem dünyada tanınırlığı ciddi seviyelerde artmış hem de ekonominin büyümesinde önemli bir yer teşkil etmiştir." dedi.

Daha sonra Genel Başkan Abdulsamed Temel, 2011 yılında İzmir Genç MÜSİAD`a üye olan Serdar Aka, Engin Güzel Kardeşler, Ogün Sivri ve Erkan Geylani`ye rozet taktı.