Yaz Kur`an Kurslarında Teknolojinin Desteğiyle, Kur’an Öğrenme Hızlandı

Erbaa’da yaz Kur’an kurslarını daha cazibeli ve verimli hale getirmek için bilgisayar destekli eğitim veriliyor.

Yaz Kur`an Kurslarında Teknolojinin Desteğiyle, Kur’an Öğrenme Hızlandı
Öğrenciler boş zamanlarında sinevizyondan çizgi film izliyor.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çocuklara yaz Kur`an Kurslarını sevdirmek, Kur’an eğitimlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için camii cemaati öğrencilere bilgisayarlı destek sağladı. Öğrenciler uygulamadan gayet memnun olduklarını belirtirken, boş vakitlerinde çizgi film izleyip oyun oynuyorlar. Yaz Kur`an kurslarının başlamasıyla çocuklar Kur`an öğrenmek için camilere akın etti. Din görevlileri çocukların kursa devamlılığını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Tokat`ın Erbaa ilçesinde Yavuz Sultan Selim Camii imamı Mustafa Bayram, Kur`an harflerini çocuklara sinevizyon aracılığıyla tanıtıyor. Namazın kılınışı, abdest alma, namaz sureleri ve duaların okunuşu, temel dini bilgiler gibi faaliyetleri interaktif yöntemle sunuyor. Genç imam, dini içerikli çizgi film, ilahi, bilmece, fıkra, hafıza ve yap-boz oyunlarıyla dersleri eğlenceli hale getiriyor. Yaz Kur`an kursunu daha eğlenceli ve öğretici hale getirmek amacıyla bir takım teknolojik görsellerden yararlandıklarını dile getiren Mustafa Bayram, "Kursa katılan çocuklarımız DVD`den görüntülü olarak, namaz kılma, surelerin talimli okunuşu gibi konuları takip etmekte. Derslerin sıkıcı olmaması için azami gayret gösteriyoruz." dedi.
Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan ise yaz Kur`an kurslarında din görevlilerinin çok güzel faaliyetler yaptıklarını belirtti. Kurslarda sadece Kur`an okumayı değil çocukların `iyi insan` olarak yetişmelerine katkı sağladıklarını ifade eden Ceylan, "Her yıl olduğu gibi bu yaz sezonunda da okulların tatile girmesiyle çocukların dini yönden gelişmesi için gayret ediyoruz. Din görevlilerimiz teknolojik yeniliklerden faydalanıyor bizlerde elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Camii cemaati de kursa gelen öğrencilere hediyeler verdiklerini onları camiiye sevdirmek için çalıştıklarınıı belirtti.