Şifa`nın İftar Yemeğine Somali`ye Sms Yardımları Damga Vurdu

Şifa Üniversitesi tarafından Bornova Şifa Hastanesi`nde düzenlenen iftar yemeği, İzmir protokolünü biraraya getirdi.

Şifa`nın İftar Yemeğine Somali`ye Sms Yardımları Damga Vurdu
Evsahipliğini Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü ve Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş ile Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan`ın yaptığı iftara İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, çok sayıda üst düzey bürokrat ve işadamı katıldı.

İftar programı, sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Rektör Erdoğan, Şifa Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Erdoğan, "Büyük bir heyecanla cuma gününü bekliyoruz. Öğrenciler, cuma günü sonuçlarını öğrenecek. Biz de Şifa Üniversitesi olarak tıp, diş ve sağlık bölümlerimize 250 öğrenci alacağız. Bilgilerimize göre çok seviyeli öğrenciler gelecek, bu da hocalarını yoracak. Bizi tercih etme sebeplerini bir yıl sonra göstereceğiz. Belki Türkiye`de ilk defa uygulanabilecek anatomi tekli bir sistemi getireceğiz. Bunun dışında da farklı bir tıp eğitimi programı uyguluyoruz." dedi.

Şifa Hastanesi`yle övündüklerini belirten Başkan Vekili Aydoğan ise, "Böyle bir iftar yemeğine sevinerek, koşarak gelme hissi ve böyle bir toplulukta bana konuşma imkanı veren Rabbim`e şükürler ediyorum. Biz yüzde 99`u Müslüman olan ve bununla övünen bir ülkeyiz ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Ramazan, kendini sorguya çekme ayıdır. Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede 7–8 bin avukatın iş yetiştirememesi, 500 savcı ve 500 hakimin davalara bakamamasını düşünmemiz gerekiyor. İşte bu noktada kendimizi toparlama ve sorguya çekme zamanıdır. Öte yandan Şifa Hastanesi ile Bornovalı olarak yıllardır içli dışlıyız. Üniversite haline gelmesi de bizleri çok sevindirmiştir. İnanıyorum ki bu tıp fakültesinde önce iyi insan, sonra iyi hekim yetişecektir." şeklinde konuştu.

Şifa Üniversitesi`nin ilk müracaatını 2009 Eylül ayında YÖK`e yaptığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayıyla ikinci yılında öğretim hayatına 250 öğrenciyle başladığını anlatan Mütevelli Heyeti Başkanı Ateş de şunları söyledi: "Bizim için çok gurur verici bir mesele. Sizler de bunu paylaştığınız için çok mutluyuz. Bu ramazan buruk başladı. Afrika`da birçok insan, bir dilim ekmek ve bir bardak su bulamıyor. Buradaki misafirlerimden bir isteğim var. Hemen herkesin cep telefonu var. Minik bir destek olmak amacıyla `35` boşluk `ACLIK` yazarak 5777`ye mesaj göndermenizi arzu ediyorum." Bunun üzerine misafirler, cep telefonlarından yardım mesajı yolladı.

Daha sonra kürsüye, Vali Kıraç çıktı. Şifa Üniversitesi`nin tıp alanında çok önemli bir misyon üstlendiğini belirten Kıraç, "İzmir`e yakışan vasfıyla geçen yıl kuruluş iradesini beyan etti, bu sene 250 öğrencisiyle başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir ve Ege Bölgesi`nin, sağlık alanında böyle bir üniversiteye ihtiyacı vardı. Biz artık yaklaşık 10 milyon insana hizmet veriyoruz. Üniversitemizin, kuruluş felsefesini bir an önce gerçekleştirmesini ve 3 bin civarındaki öğrenci hedefine bir an önce çıkmasını temenni ediyorum." dedi.

Program, iftar duasıyla son buldu.