Kayseri Polisinden Tinerci Haberine Yalanlama

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, şehir merkezinde bir genç kızın tinerciler tarafından bıçaklandığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Olayın oluş şeklini kamuoyuyla paylaşan polis, genç kızın, daha önce tanıştığı ve erkek arkadaşı olan şahıs tarafından bıçaklandığını duyurdu.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Ağustos 2011 tarihli bazı yerel gazetelerde `Genç Kız Tinerciler Tarafından Bıçaklandı`, `Tinerci Vahşeti`, `Tinerci Dehşeti` gibi başlıklarla verilen haberin doğru olmadığını belirtti. Açıklamada, olaydaki taraflar ve nedeni şöyle açıklandı:
“15 yaşındaki T.K. isimli bir genç kızın, kendisinden para isteyen tinerciler tarafından Mimarsinan Parkı’nda bıçaklandığı şeklinde haberler yer almıştır. Konuyla ilgili yapılan incelemede; 1994 doğumlu T.K. isimli bir kızın, halen asker olan ve terhis iznine gelen 1990 doğumlu A.A. isimli şahısla daha önce arkadaş oldukları, kendisiyle askerlik süresince de mesajlaşıp görüşmeye devam ettikleri belirlendi. Olay günü A.A. ile T.K.’nın ilimiz Beştepeler mevkiinde buluştukları ve T.K.’nın A.A.’ya, kendisinin bir başkası ile nişanlanacağını bu nedenle de kendisiyle görüşmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine, A.A. tarafından Beştepeler mevkiinde, çakı bıçağı ile hayati tehlike arzetmeyecek şekilde yaralandığı anlaşılmış, olayın şüphelisi A.A. yakalanarak, düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli mercilere intikal ettirilmiştir.”
Polis, açıklamasının sonunda, ilin park ve bahçelerinin, kolluk görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiğine işaret etti.