Kastamonu`da Fakülte Sayısı 10`a Çıkacak

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.

Kastamonu`da Fakülte Sayısı 10`a Çıkacak
Dr. Seyit Aydın, 3 fakülte ve 2 yüksekokul bulunan üniversitede önümüzdeki yıl fakülte sayısının 10’a çıkacağını söyledi.

Ek kontenjan için üniversiteye 1364 öğrenci taleplerinin olduğunu belirten Rektör Aydın, "Seneye öğrenci sayısı olarak 12 bini geçmeyi hedefliyoruz. 4 yılın sonunda öğrenci sayımız 20 bin olacak şekilde plan yapıyoruz." dedi.

Rektör Aydın yaptığı açıklamada, "Mevcut fakültelerin yanı sıra, İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesini ayırarak, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülte kuracağız. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu fakülteye çevireceğiz, Su Ürünleri Fakültesi ve bu zene İktisadi İdari Bilimler Fakültesine öğrenci alacağız. Böylelikle meslek yüksek üniversitesinden fakülte üniversitesine dönüşmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırmış olduk. Seneye üç olan fakülte sayımız 10’a çıkacak. Üniversitemizde ağırlık olarak fakülte kurmak istiyoruz. Şuanda ağırlık olarak MYO’lar önde gözüküyor. Bunu tersine çevirmek istiyoruz." dedi

"ESKİ BELEDİYE BİNASINI KULLANACAĞIZ"
Kastamonu’da kurulacak olan İletişim Fakültesi’nin iki ay içinde dekan atamasının yapılacağı fakültenin önümüzdeki yıl öğrenci alacağını duyuran Seyit Aydın, "Fakültenin binasının yapılıncaya kadar, İlahiyat Fakültesi ile birlikte eski Belediye binasında hizmet verecek. Belediye başkanımızla konuyu görüştük. O da sıcak bakıyor. Binanın biraz tadilat ihtiyacı var. Ancak öğrenci almamız için bu binayı gecici olarak kullanmak istiyoruz. Fen Edebiyat Fakültesinin binası KESOB’a geri verilmiş. Biz kampus yeterli olmadan böyle bir şey yapmak istemiyoruz. Fen Edebiyat’ın eski yerini yeniden istiyoruz. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İnşaatlarımız ve yeni okullar için ihale hazırlığımız devam ediyor." diye konuştu.


"FEN ANAOKULU KURULACAK"
Eğitim Fakültesi binasında bulunan ve Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak kullanılan D Blok’u Kastamonululara da hizmet verecek şekilde fen uygulamalı anaokulu yapmayı planladıklarını aktaran Aydın. "Avrupa birliği projesi hazırladık uygulamalı anaokulunun malzemelerini ve tefrişatını bu projeden karşılayacağız. Biz Kastamonu’dan kopuk olmayacağız." ifadelerini kullandı.


"SENEYE 12 BİN 4 YIL SONRA 20 BİN ÖĞRENCİ"
Kendisinin göreve başlamadan ÖSYM’nin öğrenci klavuz kitapçığının hazırlandığını ifade eden Aydın, “Eski yönetimin ÖSYM verilen kontenjanların yanı sıra biz bu yıl sadece ek kontenjan ile öğrenci alabileceğiz. Ek kontenjan için üniversitemize 1364 öğrenci talebimiz oldu. Ancak sene 12 bini geçmeyi öğrenci hedefliyoruz. 4 yılın sonunda öğrenci sayımız 20 bin olacak şekilde plan yapıyoruz.” dedi.


"ÖĞRETİM ÜYEMİZ İKİ KATINA ÇIKACAK"
66 olan öğretim üyesi sayısının iki katına çıkarılması için çalıştıklarını ifade eden Aydın, bu yıl içinde aralıkta da ilana çıkarak 3 kere elaman alım ilanıyla yılı tamamlayacağız. çıkılmış olacağını söyledi. "Öğretim elemanları ve üyeleri için geliştirme ödeneklerinin artırılması için çalışma yapıyoruz Vekillerimizden destek bekliyoruz. Başbakanlık ve DPT ile görüşme yaptık. Lojman konusunda çalışmalarımız var. Lojman yapılması için sözler aldık. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Aldığımız noktanın kötü oluşu bizim bişey yapmayacağımız anlamına gelmez. Mazeret üretmeyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da bu durum böyle kalmayacak. Daha iyi noktalara geleceğiz. Hem buna nem öğretim üyesi hem de yatırım bakımından." bilgilerini verdi.


"DÜNYADA İLK BİNDE OLMAMIZ GEREKİYOR"
“Kastamonu Üniversitesini dünyada en başarılı bin üniversite arasına sokmadan kendimizi
başarılı saymayacağız” diyen Rektör Aydın, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıla göre Türkiye genelinde 10 basamak bir yükselme var ancak bu yeterli değil daha iyi olmak için çalışıyoruz.Üniversitemizin seviyesi meydanda. Bu sene geçtikten sonra büyük mesafeler alacağımızı düşünüyoruz. Üniversitemizi dünyaya açmayı düşünüyoruz. Bunun ilk adımı 1. Türk Dünyası Üniversite Oyunları olacaktır."