Akbank’ın Sektörlerle Buluşma Durağı Gaziantep Oldu

Akbank KOBİ Bankacılığı ekibi, ‘Sektörlerle Buluşma Toplantıları’ kapsamında Gaziantep`te iş ve sanayi kuruluşlarının yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.

Akbank’ın Sektörlerle Buluşma Durağı Gaziantep Oldu

Türkiye’de istihdamın büyük bir bölümünü oluşturan ve büyümenin motor gücü sayılan KOBİ`lere ‘iş ortağı’ anlayışıyla destek veren Akbank, Anadolu’nun sanayi kentlerinde sektör temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıları sürdürüyor.

Toplantıların düzenlendiği illerdeki ticaret ve sanayinin gelişmesine yönelik özel çözümler sunmayı hedefleyen Akbank’ın Gaziantep`te gerçekleştirdiği toplantıda da bölgeden işadamları ve sanayiciler bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasına Gaziantep`ten 16 firmanın girmesinin önemine dikkat çekti.

Gür, il genelinden 16 şirketin İSO 500 Büyük Firma arasında yer almasıyla, Gaziantep`in geçen yıla göre gücünü koruyarak firma sayısında 6’ncı sırada yer almasının büyük önem taşıdığını vurguladı. KOBİ’lerin iş kümeleri oluşturarak uluslararası piyasalarda etkin bir şekilde rekabet etmeleri amacıyla 5 ilde başlatılan pilot çalışmalar kapsamına Gaziantep`in de alındığını belirten Gür, “Bu gelişme Gaziantep’in ne derece önemli bir ihracat potansiyeline sahip olduğunun göstergesidir.” dedi.