Nevşehir Müftülüğü’nce Afrika’ya 274 Bin Tl Toplandı

Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan `Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya` kampanyasında bugüne kadar 274 bin TL toplandığını söyledi.

Nevşehir Müftülüğü’nce Afrika’ya 274 Bin Tl Toplandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği kampanya, Nevşehir’de il müftülüğü aracılığıyla yürütülüyor. Kampanyaya yoğun ilgi devam ederken, vatandaşlar, Afrika’ya yardım kampanyasının onuncu gününde Nevşehir il genelindeki camilerde toplanan ve banka hesaplarına yatırılan tutar yaklaşık 274 bin TL oldu.

Müftü Vekili Ali Gülden, yaptığı açıklamada, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiğini belirtti. Bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığını kaydeden Gülden; özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de de etkisini gösteren bu kuraklığın, başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için eldeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için kampanyalar başlatıldığını söyleyen Gülden, “Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa `Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya` adlı bu kampanyası ile Ramazan’ın bereketini açlarla paylaşmak, fitreleri verebilecek en uygun yere vermek ve en muhtaçlara iftar ettirme imkanını sağlamasını hedeflenmiştir. Başlatılan kampanya ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır. İmkanı olanları bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum.” dedi.