Ayvalık’ta “devrimden Sonra” Filmine Büyük İlgi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, önceki akşam Zeytinli Nazım Hikmet Kültür Evi tarafından düzenlenen gecede, gösterilen ‘Devrimden Sonra’ adlı filmi büyük ilgi gördü.

Ayvalık’ta “devrimden Sonra” Filmine Büyük İlgi
Mustafa Kenan Aybastı’nın filmin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmde, Sosyalist bir hükümetin iktidar olduğu Türkiye`yi anlatıyor. Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde önceki akşam saat 21.30’da gösterime giren ‘Devrim’den Sonra’ adlı filmin öncesinde ve sonrasında genç yönetmen Mustafa Kemal Aybastı tarafından izleyicilerle söyleşi yapıldı. ‘Türkiye’de devrim olursa? Nasıl bir Türkiye olur?’ sorusuna yanıt bulabilmek üzere çekilmiş olmasının yanı sıra Türkiye`de sosyalizmi anlatan ilk film olma özelliğini taşıdığı belirtilen ‘Devrimden Sonra’ sosyalist devrimin sonrasında Türkiye`de geçen film 12 öyküden oluşurken, ülkede yaşanan politik ve sosyal değişimlerin sıradan vatandaşın hayatına yansımalarını anlattığı gözlendi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında gösterime giren, Mustafa Kemal Aybastı`nın yönettiği ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından hazırlanan filmde Altan Gördüm, Aytaç Arman, Cezmi Baskın, Fırat Tanış, Levent Ülgen, Şerif Sezer, Mert Fırat ve Suna Selen`in de içlerinde bulunduğu toplam 250 oyuncunun pek çoğunun ücretsiz rol aldığı belirtildi.SOSYALİST DEVRİM SEVDALILARINA TATLI DÜŞ Filmle ilgili görüşlerini aldığımız genç yönetmen Mustafa Kenan Aybastı, 6 Mayıs’ta vizyona giren filme Ayvalıklıların gösterdiği büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sosyalist devrim sevdalılarının bu özlemlerine ışık tutmayı amaçladığımız filmimizde, sıra dışı bir metotla filmin gösteriminin öncesi ve sonrasında izleyici ile söyleşiler yaparak film hakkındaki düşüncelerin nabzını tutuyoruz” diye konuştu.

Filmin bir seri olmadığını ve gerçek bir klasik olarak sinemaseverlerin hafızalarında her daim canlı kalmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Aybastı, “Tüm sinemaseverleri Türkiye’de sosyalist devrimin nasıl olabileceğine dair bu düşü birlikte görmeye davet ediyoruz” dedi.
Kaynak: İHA