Roj TV Murat Karayılan'ın eski görüntüsünü verdi

Roj TV görüntüleri yayınlandı. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan yakalandı. PKK'nın ele başlarından olan Murat Karayılan'ın son durumu. Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini TRT verdi. TRT'nin haberine göre Murat Karayılan İran'da yakalandı. Murat Karayılan'ın yakalandığını PKK yalanladı.

Roj TV Murat Karayılan'ın eski görüntüsünü verdi
Roj TV görüntüleri yayınlandı. Roj TV Murat Karayılan'ın eski görüntülerini yayınladı. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan yakalandı. PKK'nın ele başlarından olan Murat Karayılan'ın son durumu. Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini TRT verdi. TRT'nin haberine göre Murat Karayılan İran'da yakalandı. Murat Karayılan'ın yakalandığını PKK yalanladı. Murat Karayılan kimdir? Murat Karayılan'ın yakalandığını İran doğruladı.

Roj TV Karayılan'ın eski görüntüsünü verdi


Ancak görüntüler eski olduğu için Karayılan, yakalandığı iddiasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı gibi o konuya da değinmedi.

Roj TV bu röportajın ardından Karayılan’ın üç gün önce yayınladığı terör örgütünün ilk silahlı eyleminin yıldönümü olan 15 Ağustos mesajını yayınladı. Danimarka’dan yayın yapan terör örgütünün yayın organı, yayınladığı mesajın yanına Karayılan’ın fotoğrafını koyarak yakalanmadığını belirtmeye çalıştı.

Roj TV’nin akşam haberlerinde de Murat Karayılan’la terör örgütünün barındığı alanlarda görüşmeler yapan gazetecilerden biriyle canlı telefon bağlantısı yapıldı. Gazeteci, Murat Karayılan’la görüştüğü sırada Türk basınında yakalandığı şeklinde haberlerin çıktığını belirterek, Karayılan’ın buna güldüğünü aktardı. Gazeteci, Karayilan’ın yakalandığı haberleriyle ilgili demeç vermediğini belirterek, bu konda KCK yetkilileriyle irtibata geçtiğini ancak şuana kadar kendisine KCK yönetiminden herhangi bir bilgi verilmediğini de dile getirdi.

Daha önce de yakalandı haberi çıkmıştı

Murat Karayılan'ın durumuyla ilgili daha önce iddialar ortaya atılmış, ancak doğru çıkmamıştı. PKK'nın üst düzey yöneticileri arasında bulunan Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın 2007 yılında Irak'ta tutuklandıkları ve Türkiye'ye getirecekleri haberleri çıkmıştı. Ancak daha sonra bu haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Aynı şekilde 2006 yılında da Karayılan'ın İran'ın Kandil'e yönelik yaptığı top atışlarında yaralandığı iddia edilmişti. Bu haber de asılsız çıkmıştı.

1954 Birecik doğumlu olan Karayılan, PKK'ya 1979'da katıldı. Örgütteki kod adı Cemal. Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün başına geçti. Makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçtı. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan şahin kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son dönemde silahsızlanma adına açıklamalarda bulunuyor. Bu nedenle örgütün 'şahin' kanadı sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Karayılan şartların olgunlaşması halinde PKK'nın dağdan inebileceği görüşünü savunuyor.

Murat Karayılan Kimdir?

1954 Birecik doğumlu. PKK Terör Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu an örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu. Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçtı.

Sonra silahlı güçlerin sorumluluğuna getirildi. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulunuyor. Bu nedenle örgütün derinlerinin sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan'a yönelik aleni bir saldırı yapmak şimdilik zor görünüyor.

Karayılan şartların olgunlaşması hâlinde PKK'nın dağdan inebileceği görüşünü savunuyor ve silahlı mücadelenin aslında bittiğini biliyor. Avrupa görmüş ‘kravatlı' terörist olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte lider konumunda ancak derin yapının baskıları karşısında çaresiz.

Bu nedenle, suikast ihtimaline karşı sürekli yer değiştiriyor.