Kaybettiği Evlilik Yüzüğünü El İlanıyla Arıyor

Sivas’ta yaklaşık bir ay önce evlenen Serkan A.

Kaybettiği Evlilik Yüzüğünü El İlanıyla Arıyor
, kaybettiği evlilik yüzüğünü el ilanıyla arıyor. 12 Ağustos günü Cuma namazını kılmak için Sivas’ın Yukarı Tekke mevkiindeki Abdülhabi Gazi Türbesi’ne giden Serkan A., abdest aldığı çeşmenin başında yüzüğünü unuttu. 30 yaşındaki damat, kendisi için çok büyük manevi değeri olan yüzüğünü bulabilmek için bilgisayardan çıkardığı el ilanıyla yüzüğünü arıyor.
Sivas’ın manevi dinamiklerinden Abdülhabi Gazi’nin türbesinin bulunduğu yerdeki çeşmenin üzerine, hazırladığı el ilanını yapıştıra genç damat, ilana, ’12 Ağustos Cuma günü abdest alırken burada alyans yüzük unutulmuştur. Allah rızası için bulan şahsın cami imamına vermesi rica olunur. Not: Yeni evliyim’ şeklinde yazdı.
Sivas’ta yaşayan binlerce kişi gibi kendisinin de Cuma namazını Abdülvahabi Gazi Türbesi’nde kılmak için Yukarı Tekke mevkiine gittiğini anlatan talihsiz damat, “Abdest almak için tatlı su çeşmesine gittim. Saatimi ve yüzüğümü çıkardım. Normalde de abdest alırken altına su gitmediği için yüzüğümü çıkartır abdest aldıktan sonra tekrar takarım. Saatimi bir taşın üzerine bıraktım. Yüzüğümü de çeşmenin tepesindeki taşın üzerine koydum. Abdest aldıktan sonra bir tanıdığım geldi. Onunla konuşurken saatimi aldım ancak yüzüğümü almayı unuttum. Daha sonra namazımı kıldım, mezar ve türbe ziyaretlerimi gerçekleştirdim ve çarşıya indim. Aradan 1,5 saat kadar geçmişti. Yüzüğümün parmağımda olmadığını fark ettim ve hemen arabama binerek tekrar abdest aldığım yere gittim. Ancak yüzüğümü bıraktığım yerde bulamadım. Yüzüğü bulan kişinin burada bir yere bırakmış olacağını veya kendisine ulaşabileceğim bir not bırakabileceğini ümit ederek çalışan güvenlik görevlilerine, işçilere, cami imamına ve mezarlık müdürlüğüne tek tek giderek kendilerine yüzük getiren olup olmadığını sordum. Böyle bir şeyden haberleri olmadığını söylediler. Yüzüğün eşimin bana almış olduğu en değerli hediye olması nedeniyle benim için çok büyük manevi değeri var. Yüzüğümü kaybettiğime hem ben hem eşim çok üzüldü. Bulabilmek için de el ilanı hazırlamaya karar verdim. Allah rızası için bulan kişinin bana ulaşmasını istiyorum.” dedi.