Erzurumlu Öğrenciler İngilizce Sınavından Başarıyla Geçti

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Laburatuvar Lisesi 10.

Erzurumlu Öğrenciler İngilizce Sınavından Başarıyla Geçti
sınıfta okuyan 62 öğrenci, ilk kez girdikleri Cambridge Üniversitesi`nin 2011 IGCSE 15 sınavında büyük başarı gösterdi. Öğrencilerin yüzde 31`i yıldızlı pekiyi, yüzde 39 pekiyi aldı.

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Laburatuvar Lisesi Genel Müdürü Prof. Dr. Arif Çağlar, okulda basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Çağlar, öğrencilerin ilk kez İngilizce, matematik, fizik, kimya, biyoloji derslerinden 15 sınava girdiklerini belirtti. 62 öğrencinin İngilizce olarak dünyanın birçok ülkesinden yaşıtlarını geride bıraktığına vurgu yapan Prof. Dr. Çağlar, "Öğrencilerimizin elde ettiği uluslararası başarı bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizin yüzde 85`i Erzurum`dan, yüzde 15`i ise bölge illerden. Erzurumlu ve bölge illerinden gelen ve öğrencilerimizin İngilizceleriyle milyonlarca öğrenciyi ve onlarca ülkeyi geride bırakarak derece elde etmesi bizle mutlu etti. Sınava giren 62 öğrencimizden bu sene yüzde 31`i yıldızlı pekiyi, yüzde 39`u pekiyi, yüzde 19`u iyi, yüzde 7`si orta ile iyi arası, yüzde 3`ü ise düşük başarı puanı elde etti." dedi.
Prof. Dr. Çağlar okullarında okuyan öğrencilerin ebeveyni dışında ziyaretçi kabul etmediklerini, bunun da başarıyı tetiklediğini belirtti.