Amerikan Yerlilerinden Türklerle Ticaret Yapmak İçin İlk Adım

Amerikan`ın yerli kabileleri, ekonomik kalkınma planı çerçevesinde Türk şirketleriyle federal hükümetin onayına gerek kalmaksızın ticaret yapma imkanı sunan yasa tasarısını, Temsilciler Meclisi`ne sunulduğunu belirtti.

Merkezi Washington`da bulunan Amerika Türk Koalisyonu (TCA) öncülüğünde, Amerikan Dostluk Grubu Eş Başkanı ve Türkiye Dostluk Grubunun da üyesi olan Tom Cole, yerlilerinin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak Türk şirketleriyle ticaret yapma imkanı sunacak yasa tasarısının Temsilciler Meclisi`ne sunduğunu ifade etti.

"Amerikan Yerlileri Ticaret ve Yatırım Projesi Yasa Tasarısı 2011" adını taşıyan 2362 sayılı tasarının Temsilciler Meclisi`nde kabul edilmesiyle, federal hükümetin onayına gerek kalmaksızın Amerikan`ın yerli kabileleri ve konsorsiyumları Türk şirketleri ile ortak ticari bağları kurmak için yetki almış olacak.Tasarıyı sunan milletvekili Tom Cole`u kutlayan ve tasarının heyecan verici olduğunu belirten Amerika Türk Koalisyonu (TCA) Başkanı Lincoln McCurdy, "Cumhuriyetçi Cole`un yenilikçi mevzuatı ile ABD genelindeki Amerikalı yerli kabilelere ticari aktivite ve gelişim sağlayacak ve Türkiye ile yerli Amerikan toplulukları arasında heyecan verici yeni bir ticari ilişkiyi kuvvetlendirecek. 2362 sayılı yasa tasarısıyla Türkiye ile ABD arasındaki gerçek bir ortaklığın ortaya çıkacağını görüyoruz. ABD ve TürkiyeOrtadoğu`da demokrasinin teşvik edilmesi için birlikte çalışıyor fakat sürdürülebilir bir ekonominin inşa edilmesi için ortaklıklar kurulmalı" dedi.

Amerikan Dostluk Grubu Eş Başkanı ve Türkiye Dostluk Grubunun da üyesi olan Tom Cole, Kongre`deki tek yerli kabile milletvekili olma vasfını da taşıyor.

Öte yandan; 2362 sayılı yasa tasarısının alt komiteden geçmesi durumunda komitede oylanacak ve burada da kabul edilmesinin ardından, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu`na getirilebilecek.
Kaynak: İHA