Muazzez Ersoy Afrika`ya Yardım Çağrısında Bulundu

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesinde düzenlenen ramazan şenlikleri kapsamında sahne alan Türk Sanat Müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, halka nostaljik bir gece yaşattı.


Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi olan Sanatçı Muazzez Ersoy konser öncesi ise Güney Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç insanlara el uzatılması çağrısında bulundu
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Türkiye’nin en büyük ve en geniş kapsamlı Ramazan şenliklerini düzenlediklerini belirterek, “Elimizden geldiğince gerek yurt içi gerekse yurt dışına da belediye olarak yardımlar yapıyoruz. İnşallah kısmet olursa 20 Ağustos’da Uganda’da açacağımız çadırla oradaki muhtaç insanlarımıza sizlerin de desteği ile yardım elimizi uzatacağız” dedi.

Sanatçı Muazzez Ersoy’da Birleşmiş Milletlerin iyi niyet elçisi olduğunu ve Afrika’da açlık, sefalet ve ölümle yaşayan insanlara yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Bizler Türk halkı olarak her zaman muhtaç insanlara yardım elimizi uzatmanın manevi hazzını yaşamış toplumlarız. Bu bağlamda Somali, Uganda ve diğer Afrika ülkelerine de el birliği ile yardım etmeliyiz” diye konuştu.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan sanatçı Muazzez Ersoy’a Osmanlı Tuğrasından oluşan bir tablo da hediye etti. Payas halkı ise Muazzez Ersoy’un söylediği nostaljik şarkılarla coşku dolu anlar yaşadı.