Adalet Bakanı Ergin: Fitne Girişimlerine Karşı Birlik Olunmalı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada parlayan bir yıldız olduğunu söyleyerek, ülkenin bu görüntüsüne helal getirmek isteyen gruplar ve çevreler olduğunu söyledi.

Ergin, bu tür fitne girişimlerine karşı durmayı geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin bunu başaracak güçte olduğunu belirtti. Bakan Ergin, ülkenin çıkarları söz konusu olunduğunda milletin yumruk gibi bir olması gerektiğini ifade etti.
Adalet Bakanı Ergin, Ankara’da İller Bankası Tesisleri’nde düzenlenen Hatay Birlik Vakfı kuruluş toplantısına katıldı. İftar yemeğinin verildiği toplantıya ev sahipliği yapan Hatay Birlik Vakfı Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer, amaçlarının tüm Hataylıları, Hatay’a gerekli katkıyı sağlamak için bir araya getirmek olduğunu söyledi. Vakfın çok yeni olduğunu belirten Aydeğer, kuruluşun ardından ilk toplantılarını Ankara’da yaptıklarını söyledi. Hatay’da görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda iş adamının katıldığı yemeğe, Adalet Bakanı Ergin’in yanı sıra MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ve Hatay milletvekilleri katıldı.
Toplantıda konuşan Ergin, Türkiye’nin bölgesinde parlayan bir yıldız olduğunu dile getirerek, ‘’Türkiye bölgesinde parmakla gösterilen, gıpta edilen, parlayan bir yıldız konumunda. Ancak buna helal getirmek isteyen gruplar ve çevreler var. Türkiye bu tür fitne girişimlerine karşı geçmişte gösterdiği başarıyı bugün de gösterecek güçtedir. Ülkemiz, huzur içinde yaşama ve yaşatma gücüne geçmişte olduğunu gibi bu gün de sahiptir.’’ dedi. Hatay’ın tüm renklerinin bu toplantıya katıldığını ifade eden Ergin, ‘’İnsanlar kendisine özgü düşünceye sahiptirler. Kimse kimsenin tıpa tıp aynısı değildir. Herkes aynı olsa şahsiyetler olmaz. Kendi düşüncemizi savunacağız, birbirimize muhalefet edeceğiz ancak bir şey olduğunda yaşadığımız yerin ve ülkenin çıkarlarını, menfaatleri söz konusu olduğunda yumruk gibi olacağız. Omuz omuza vereceğiz, ele ele vereceğiz orada ülkenin ve yaşadığımız yerin çıkarlarını gözeteceğiz, bu konuda bütünlük içinde hareket edeceğiz.’’ diye konuştu.
MHP’li Şandır ise öznesi Hatay olan vakfı kuranlara teşekkür ederek, ‘’Aynı zamanda milletvekili olduğum Hatay’ın gelişimi için düşüncesi ne olursa olsun, hangi siyasi partiden olursa olsun herkesi katkı sağlamaya çağırıyorum.’’ dedi. Toplantı, katılımcılara plaketlerin verilmesiyle son buldu.