Edremit’te Çene Cerrahi Uzmanı Görevine Başladı

Edremit Körfezi ve Çanakkale’nin Yenice ilçesi dahil geniş bir bölgeye hitap eden Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi`ne atanan Çene Cerrahi Uzmanı Aycan Kazanç iş başı yaptı.


Balıkesir Edremit’te 13 hekim ile günde ortalama 350- 400 polikliniğin yapıldığı Edremit Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi sayesinde artık diş rahatsızlığı bulunan hastalar cerrahi operasyon için İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Daha önce cerrahi operasyon gerektiren diş rahatsızlıklarında büyük illere sevk edilen hastalar bundan böyle Edremit Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi`nde bu tür operasyonları yaptırabilecek.
Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Betül Değirmen Gürkan, Çene Cerrahi Uzmanı Aycan Kazanç’ın göreve başlamasıyla birlikte bölgenin büyük bir eksikliğinin daha giderildiğini belirtti. Gürkan, “Hastalarımız daha önceleri büyük illere gitmek zorunda kalıyordu. Artık Edremit’te hastanemizde cerrahi operasyon yapılabilecek.” dedi.

Başhekim Dt. Betül Değirmen Gürkan, hastanede ayrıca panoramik diş röntgen cihazının hizmet vermeye başladığını, bu sayede hastaların tek bir seferde çene röntgenleri panoramik olarak çekilip dijital ortamda anında görülebildiğini ve ilgili doktorun bilgisayarına aktarılmasıyla hasta bilgilerinin kayıt altına alınarak daha sağlıklı takip edildiğini söyledi.
Gürkan, ek binanın 2012 yatırım planına alındığını ve binanın tamamlanmasıyla hekim sayısının artacağını, bu sayede hekim başına daha az hasta düşeceğinden hizmette kalitenin, memnuniyetin artacağını bildirdi. Başhekim Gürkan, ek binanın daha erken bitirilebilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.