Simav Belediye Meclisinde “Çatı Katları” Ele Alındı

Simav Belediye Meclisi Temmuz dönemi olağan ilk toplantısında görüştüğü gündem maddelerini dün akşam yaptığı ikinci toplantıda karara bağladı.

Simav Belediye Meclisinde “Çatı Katları” Ele Alındı
Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında yapılan ikinci toplantıda Simav’da konut sahiplerini yakından ilgilendiren ‘binalarda proje dışı ruhsatsız çatı katlarının yıkılması ya da kaldırılması’ sorununa Meclis üyeleri, bu katların kaldırılmasına ilişkin kararın bina sahiplerinin yazılı olarak belediyeye başvurusu halinde ele alınmasını istedi. Buna göre adına kayıtlı binasında proje harici yaptırdığı ilave katın yıkılmasını isteyen kişi yazılı olarak belediyeye başvuracak ve Belediye Fen İşleri Müdürlüğü gerekli tüm işlemlerde yardımcı olacak.

Simav Belediye Meclisi Üyeleri 19 Mayıs depreminde ağır hasar gören Halil Ağa Camisinin yıkılmasından sonra Belediye İtfaiye Müdürlüğü binasının yerine yapılmasına ilişkin maddeyi de kabul etti. Günümüz Halil Ağa Camisinden daha büyük alana sahip İtfaiye alanı ile arsa takasının onaylandığı toplantıda cami alanının yeşil alan olarak kalması kararı alındı.

Simav Belediye Meclis Üyeleri depremde evleri ağır ve orta hasarlı bina sahipleri ile binasını yıkarak aynı yere bina yapmak isteyen vatandaşlardan da kanalizasyon bağlama, imar durumu bedeli, yapı ruhsatı ve proje onay ücretinin alınmamasını kabul etti.

Meclis Üyeleri ayrıca Eren Özbayrak adlı Gıda Mühendisinin Sanayi Bakanlığından onaylı bir projesini Eynal bölgesinde jeotermal enerji kullanarak meyve kurutma tesisi yapmak isteğini tekrar görüştü. Özbayrak’ın tesis kurmak için Eynal’da gösterdiği alanı uygun bulmadıklarını belirten Meclis üyeleri, kişinin başka bir yer bulması durumunda konuyu tekrar ele almayı kararlaştırdı.

Belediye Meclisi Simav kamuoyunun merakla beklediği Eynal Kaplıcalarındaki motellerin belirli bir süre İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne kiraya verilmesine ilişkin konuyu da karara bağladı. Meclis bu konuda yetkiyi Belediye Encümenine devretti. Buna göre İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelecek isteğe Belediye Encümen Üyeleri cevap verecek.

Kaynak: İHA