Kadın Kurulu Kadın Sorunlarını Tartıştı

Diyarbakır‘ın Bağlar ilçe Belediyesi Kadın Meclis üyeleri ve kadın çalışanları bir araya gelerek "Kadın Kurul" toplantısını gerçekleştirdi.

Bağlar Belediye Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, Kültür ve Sosyal Müdürü Yüksel Aslan Açar ve belediye kadın çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, kadınların yaşamında ve çalışma ortamlarında yaşadıkları sorunların çözümünde ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Baran, "Kurulun asıl amaçlarından biri kadın meclis üyeleri ve belediyede çalışan kadın personeller arası iletişimi sıkı

tutmak ve örgütlü bir çalışma yürütmektir" dedi.

Toplantıda dikkat çeken konulardan biri ise, Bağlar ilçesindeki yoksulluk ve bu yoksulluğun kadınların üzerindeki etkileri oldu. Bağlar ilçesi ve kadın sorununa değinen Baran, "Biliyorsunuz Bağlar bölgesi yoksul kesimin yoğun olduğu bir yer. Çoğu zaman bu insanlarımız gelip bizden yardım başvurusunda da bulunuyorlar. Fakat yılda bir-iki kez yapılan küçük yardımlarla hallolacak bir şey değil ya da gün ışığıyla çözülecek sorunlar değil. Bu nedenle alternatifler üzerinde yoğunlaşıyoruz" dedi.

Bağcılar‘da kadınların işleteceği bir semt pazarı kurmayı planladıklarını söyleyen Baran, kadınların istihdamına dönük bu çalışma ile ürettikleri ya da satışını yaptıkları ürünlerle kadınların bir gelir elde edebilecekleri bir projeyi hedeflediklerini belirtti. Baran, şöyle konuştu:

"Kadınların istihdamına yönelik küçük sorunlardan tutalım büyük sorunlara kadar, ne tür çalışmalar yapabiliriz? konularını ele alacağız. Kadın kurulumuzla bu konuda da düşünce alışverişinde bulunmak istiyoruz. Örneğin diğer belediyelerde de bazı denemeler yapılıyor ve bundan sonuçta alınıyor. Biz de Bağcılar Mahallesi‘nde sadece kadınların işletebileceği bir semt pazarı kurmak düşüncesindeyiz. Kadın arkadaşlarımızın öneri ve isteklerini bekliyoruz."

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlar Kurul‘a bazı istek ve önerilerde bulundu.

Kaynak: İHA