Bakan Eroğlu, Fenerbahçe‘de Yaşanan Şike Depremini Değerlendirdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinin bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu anımsatarak, yaşanan şike olaylarına rağmen Fenerbahçeliliğinin devam edeceğini ancak bu olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta yapılan törenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na geçecek personelle vedalaştı. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Fenerbahçe‘de yaşanan şike olayları ile ilgili soruya, "Bunlardan üzüntü duydum Fenerbahçeli olarak. Dava neticesine göre karar verilecek. Bunları fazla abartmamak gerek. Fenerbahçelilik ayrı, bazılarının yaptığı hatadan dolayı Fenerbahçe‘ye olan güvenimiz değişmeyecek" cevabını verdi.

Bir gazetecinin ‘Yeni birimler ne zaman kurulacak, bakan yardımcınızı belirlediniz mi?‘ sorusu üzerine Eroğlu, "15 gün içinde belirleyeceğiz. Orman Genel Müdürlüğü‘ne yeni birimler kuruluyor. Yakında bunları ilan edeceğiz. Salı günü yeni kurulan birimlerle ilgili toplantı yapacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, kendisine veda eden personeli ile tek tek tokalaştı. Eroğlu, ayrılıkların hep hüzünlü olduğuna dikkat çekerek, "Hepiniz son 4 yılda bakanlıkta birer destan yazdınız. Pek çok ülkenin çevre faslını açtınız. 25 havzanın 15 tanesini bitirdiniz. Sizler bundan sonraki görev alanınızda kalan 10 havzanın hepsini bitireceksiniz. Türkiye‘de pek çok şehrin katı atıkları toplanıyor. 41 milyon nüfusun katı atığını topladınız. Hava kirlenmesi konusunda büyük başarılara imza attınız. Bundan sonraki

görevlerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Türkiye‘de orman ve su meselesini kökünden söktüklerini hatırlatarak, Orman Teşkilatı‘nın büyümesine ev sahipliği yaptıklarını, yeni dönemde birçok çalışmaya imza atacaklarını söyledi. Eroğlu‘nun personeli ile vedalaşması sırasında Müsteşar Yardımcılarından Sedat Kadıoğlu ve Mustafa Eldemir gözyaşlarına engel olamadı.

Kaynak: İHA