Yeni Kabinenin İlk Toplantısı Sona Erdi...(1)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, hükümet sözcülüğü görevinin kendisine tebliğ edildiğini belirterek, başbakan yardımcılarının görev alanlarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 2.5 saat süren toplantının ardından açıklamayı yeni Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Bugünkü Bakanlar Kurulu‘nun bu ilk toplantısında özel gündemle gerçekleştiğini belirten Arınç, Başbakan Erdoğan‘ın genel hükümet konularını içeren bir konuşma yaptığını bildirdi.

Başbakan yardımcılıkları arasında görev bölümü yapıldığını da bildiren Arınç, yeni bakanlıkların teşkilat kanunları, bağlı ve ilgili kuruluşlar ile genel müdürlüklerin konuşulduğunu söyledi. Bugüne kadar kurulan hükümetlerde bulunan bakanlar ile yeni kabine üyeleriyle geçmişten bu yana yapılan çalışmaların güzel bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Arınç, TBMM Genel Kurulu‘nun toplanması ve kapanmasının ardından mecliste AK Parti Grup Toplantısı‘nın yapılacağını da hatırlattı. Grup toplantısında

Meclis Başkanlık Divanı Üyelikleri ile ilgili seçim yapılacağını belirten Arınç, seçilen isimlerin daha sonra Meclis Genel Kurulu‘na sunulacağını söyledi.

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREV ALANLARI

Hükümet Sözcülüğü görevinin kendisine tebliğ edildiğini belirten Arınç, önceki dönemde sorumlu olduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu ve Danıştay‘ın yine kendi görev alanında olacağını söyledi. Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan‘ın ise geçen dönem olduğu gibi Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, bankaların görev alanında olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay‘ın ise, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu diğer bazı kurullarda görevlendirildiğini belirten Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ‘ın da TBMM ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile görevlendirildiğini söyledi.

Kaynak: İHA