Türk Sinemasından Boolywood Açılımı

Her geçen gün gelişme gösteren Türk sineması, çektiği film sayısıyla Hollywood‘u geride bırakan Boolywood Sinemasıyla ortak film çalışması için el sıkıştı. 3 milyon dolarlık ‘Süper Rakstar‘ adlı aşk-macera konulu filmin çekimleri önümüzdeki Ekim ayında başlayacak.

Türk Sinemasından Boolywood Açılımı
Bugüne kadar ziyaretçi bile kabul etmeyen Boolywood platolarına girmeyi başaran Adıyamanlı yapımcı Ali Avcı, dış ticaret kafilesi ile gittiği Hindistan gezisinden Türkiye adına son derece önemli bir anlaşmayla döndü. Hindistan dönüşü açıklamalarda bulunan Yapımcı Ali Avcı, Boolywood platolarında ayda yüzlerce filmin çekildiğine dikkat çekerken, Hindistan‘a ziyaretiyle ilgili olarak, "Platoya girdiğimizde o gün aynı anda çekilen 34 filmin olduğunu söylediler. Çok inandırıcı gelmese de yaptığımız gezintide

bunun doğru olduğunu görmek beni çok heyecanlandırmıştı" diye konuştu.

İmza töreninde konuşan ünlü sinemacı Khan, temennim odur ki Türk-Hint yapımı çok güzel bir filme imza atacağız. Bu proje hepimizi heyecanlandırdı. Bunu başlangıç olarak kabul edebiliriz. Tabii bu anlaşma Boolywood sinemasını da tetikleyecektir. Türk filmeleri bizim ülkemizde takdir görüyor ve sevilerek seyrediliyor" dedi.

Türk-Hint sinema camiasını oldukça heyecanlandıran projeye senarist Safa Önal danışmanlık yapıyor. Önal imza töreninde, "59 sene önce bana senin sineman Asya sinemasıyla bir araya gelecek, müşterek filmler yapacak deselerdi, hem inanmazdım, hem de gülerdim, belki de terslerdim. Bu projenin gerçekleşmesinden dolayı öncelikle genç ve idealist yapımcı Ali Avci‘yı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Aşk ve macera konulu filmin çekimleri önümüzdeki ekim ayında başlayacak ve çekimlerin bir kısmı Boolywood‘da çekilirken bir kısmı da İstanbul‘da çekilecek. Yapımcı Ali Avcı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Hindistan hem sinema için hem de dış ticaretimiz adına çok özel bir ülke. Onların ithalatı ile bizim ihracatımız göz önüne alındığında yüzde 45‘lik bir örtüşme söz konusu. 1.2 milyar insanın yaşadığı bu coğrafyada her gün bir avuç fındık yerine her gün 1 adet fındık yense bile, Hindistan, Türkiye‘nin fındık ihracatını tek başına karşılayacaktır. Mr. Khan, gezi sırasında ülkemizi çok beğendi. Eskiden belgesel yada fotoğraf çekmek için Kore, Çin ve Arap ülkelerine gittiklerini belirten Khan, artık

arkadaşlarını Türkiye‘ye yönlendireceğini söyledi. Tüm bunları düşündüğümüzde iyi bir iş çıkardığımızdan hiçbir kuşkum kalmadı".

Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen ve bu yolun açılmasına vesile olan en başta Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki‘ye, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçintaş‘a haddizatında Yönetim kurulu üyesi İsrafil Kuralay‘a, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan‘a ve Bilal Arioğlu‘na şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ayrıca, Mart 2012‘de gösterime girmesi planlanan film, Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere Kuzey ve Güney Kore, Çin ve Arap yarımadasında izleyicisiyle buluşacak.

Kaynak: İHA