Tgc Yerel Medya Semineri Antakya’Da Başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü Yerel Basın Seminerleri’nin 59.su, Antakya‘da başladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü Yerel Basın Seminerleri’nin 59.su, Antakya‘da başladı.

    Seminerin açılışında konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, kişinin ve basının ifade özgürlüğüne dikkat çekti. Yerelde ve yaygın basında çalışanların aynı kurallar çerçevesinde görevlerini yerine getirdiğini hatırlatan Erinç, bu çerçevede ifade özgürlüğünün büyük önem taşıdığını kaydetti.

    Beş bin dava, 70 tutuklu gazeteci ile Türkiye’nin bu konudaki sıralamasının pek iyi bir konumda olmadığını dile getiren Erinç, “Ne yazık ki, gazetecilerin bir kimlik sorunu bulunmaktadır. Ülkemizde resmi olarak 25 bin gazeteci görev yaparken ama gerçekte bu rakam 10 bin olarak görülmektedir. Bu anlamda hiç birimizin umutsuz olma hakkı yoktur, elbirliği içerinde sorunların üstesinden gelmeye çalışmalıyız.” diye konuştu.

    Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, ekonomik ve sosyal olarak Hatay’ın ulusal ve uluslar arası alanlardaki yerini rakamlarla anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.

    Hatay’daki medya örgütlenmelerinin son derece ciddi olduğuna değinen Vali Lekesiz, “Hatay ve ülkemizin kalkınmasında medyanın yeri son derece önemlidir. Doğru tarafsız ve objektif bir medya her kişi ve her kuruma lazımdır. Bu tür eğitim seminerlerinin medyanın yapılanmasında, doğruluk ve tarafsızlığında etkili olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

    Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ise Hatay’ın hoşgörü kenti olduğunu ve buradaki basın mensuplarının da bu bilinçle hareket ettiğini söyledi. Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da Hatay’daki yerel medyanın çalışma ortamından ve sıkıntılarından söz etti.

    Konuşmaların ardından geçilen oturumlarda, yerel medyanın sorun ve beklentileri gündeme alındı. İlk oturumda Milliyet gazetesi yazarı Nail Güreli, ‘Medyada Ufuk Turu’, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, ‘Çalışan Gazeteciler ve Sorunlar’ ve Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, ‘Gazetecilik ve Demokrasi’ konularında birer konuşma yaptılar.