‘Osmanlı‘da Sosyal Hayat‘ Gösterisi Yoğun İlgi Gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, ‘Osmanlı’da Sosyal Hayat’ konulu gösterisiyle ‘50. Uluslararası Bursa Festivali’ne damgasını vurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, ‘Osmanlı’da Sosyal Hayat’ konulu gösterisiyle ‘50. Uluslararası Bursa Festivali’ne damgasını vurdu.

    Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleştirilen ‘50. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 330 dansçının performansını sergilediği gecede gönülleri fethetti.

    Bursa’nın fethinden sonra, Osmanlı döneminde halkın sosyal yaşamı ve eğlencelerinden örnekler sunan topluluk; Tekirdağ, Aydın, Bursa, Üsküp, Mardin, Trabzon, Siirt, Denizli, Artvin ve Iğdır yörelerinin danslarını gözler önüne serdi. Kılıç kalkan, çiftetelli, potpuri ve Roman havalarının da sergilendiği programda, halk oyunlarına gönül veren dansçıların 8 aylık çalışmalarının ürünü olan program, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

    Bursalıların dansçıları alkış yağmuruna tuttuğu gecede ‘1326 Bursa Kılıç Kalkan Ekibi’, ‘Bursa Kılıç Kalkan Folklor Turizm Derneği’ ve Ankara’dan gelen Hoy-Tur ekibi de konuk grup olarak sahneye çıktı.

    Türkiye’nin dört bir köşesinden birbirinden özel kültürlerin aynı sahnede buluştuğu gösteri ile Bursa’dan ülkenin dört bir yanına birlik ve beraberlik mesajları gönderildi. Tarihten bugüne görkemli bir yolculuğa ev sahipliği yapan program, 7’den 77’ye herkese keyifli anlar yaşattı. Coşkulu görüntülerin beğeniyle izlendiği program, ’50. Uluslararası Bursa Festivali’ne bambaşka bir renk kattı.