Doğu Ve Güneydoğu’Da ‘Bakan Sevinci‘ Yaşanıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ilk kez 4 bakanla temsil edilmenin sevincini yaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet’te Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 4 bakan olması bölgede sevinçle karşılandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ilk kez 4 bakanla temsil edilmenin sevincini yaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet’te Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 4 bakan olması bölgede sevinçle karşılandı.

    Gaziantep’ten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman’dan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır’dan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in kabinede yer alması iş dünyasını ve bölge insanını sevindirdi.

Bu arada Doğu Anadolu Bölgesi’nde Bingöl’den Cevdet Yılmaz ile Erzurum’dan Recep Akdağı’n da bakan olması Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kabinede 6 bakanla temsil edilmesini sağladı. Doğu ve Güneydoğulu iş dünyası, temsil gücü yüksek olan bölgenin bundan sonraki dönemlerde gelişmişlik ve kalkınmışlık yönüyle daha iyi olacağı görüşünde birleşti.

    Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Türkiye için önemli bir bölge olduğunu söyledi. Yıllardır ihmal edilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin son dönemlerde temsil gücünün yükseltildiğini ifade ederek, “Bölgemiz gerek gelişmişlik yönü ile gerekse sosyal yaşam ve ekonomik yönü ile ilgilenilmesi gereken bir bölgedir. Bu hükümette de verdiği 4–5 bakan ile bölgenin önemli olduğunu gösterdi. Bölgenin altyapısı, ekonomisi ve bölgede yaşanan olaylarla önemli bir bölgedir. Bu önemi Sayın Başbakanımız görmemezlikten gelmedi. Bizler işadamları olarak memnunuz. Kabinenin çalışkan isimlerden oluştuğunu ve iyi işler yapacaklarını bekliyoruz.” dedi.

    Bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına bakanlık düzeyinde temsil edilmesinin iş dünyası kadar toplumu da sevindireceğini belirten Erbalcı, özellikle Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önemli bakanlıklar olduğuna dikkat çekti. Erbalcı, bölgenin tarım bölgesi olması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da önemli olduğunu vurguladı. Bu hükümet tarafından ilk kez kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Gaziantepli Fatma Şahin’e verilmesinin ise anlamlı olduğunu belirtti.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (GESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise bölge adına sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Küsbeoğlu, Fatma Şahin’in bakanlığını "beklenen bir durum” diye yorumlarken, Güneydoğu’dan 4 bakan olmasını ise, “Bölgenin kalkınması adına son derece önemli. Temsil gücümüz daha da artacak. Yeni kabine gerçekten çalışkan isimlerden oluşuyor. Bizim bölgemizin bakanları da bölgeye çok önemli yatırımlar ve projeler yapacaklarını ümit ediyorum.” sözüyle değerlendirdi.