(Özel Haber) Suça Sürüklenen Çocukların Durumu

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Dernekleri (YURT-AY-DER) Genel Başkanı Ünal Yılmaz, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 5395 Sayılı Kanun‘un kesinlikle ayrılması gerektiğini söyledi.

Bir süre önce ilk genel kurulunu yaparak federasyon oluşumuna giden bir çok ildeki YURT-AY-DER, ilk olarak; suça itilen, sürüklenen ya da istismar edilen çocukların korunması konusunda mevzuat değişikliğine gidilmesi için çalışma başlattı. Bu konuda Afyonkarahisar İl Genel Meclisi‘ne de bir önerge sunan YURT-AY-DER Federasyonu Genel Başkanı Ünal Yılmaz, suça sürüklenen çocukların korunması İl Özel İdarelerine bırakılmışsa mutlaka mevzuat ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Rehabilitasyon merkezlerinin

açılması gerektiğine dikkat çeken Ünal Yılmaz, devletin teknik imkanlarını bu çocuklar için sunması gerektiğini söyledi.

"BİZ DEVLETTEN MADDİ DESTEK İSTEMİYORUZ"

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu‘nun kesinlikle ayrılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bundan sonra, hakikaten çözüm için bir şey yapılırsa etkili olur. Hükümetin mutlaka sivil toplum örgütleri ile bu konuda görüşme yapması lazım. Hele ki YURT-AY-DER gibi bu konunun doğrudan içinde olan sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olması lazım; çünkü onlar bu işi biliyorlar. Hükümet bize, ‘Siz bu işe var mısınız?‘ desin, biz, ‘Varız‘ deriz. Herhangi bir maddi destek istemiyoruz. Biz çünkü o alanları bilen insanlarız. Bireysel ve yerel olarak biz onlar için çözüm üretmeye çalışıyoruz.

18 yaşından sonra onlar için biz kendimizi sorunlu hissediyoruz. YURT-AY-DER olarak federasyonumuzu oluşturduk."

Kaynak: İHA