Gemlik Kampusunda Üniversite İle Liselerin Girişi Ayrılacak

Bursa‘nın Gemlik ilçesinde, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulları ve Hukuk Fakültesi ile liselerin birlikte kullandıkları kampus girişi ayrılacak.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile yardımcıları Prof Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz ve Prof Dr. Müfit Parlak ile Üniversite Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik ve Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ve Gemlik TSO Yönetim Kurulu Üyesi Paşa Ağdemir’le birlikte kampusde incelemelerde bulundu. Maksatlarının kampusu öğrencilerin daha iyi yaşayabilecekleri bir yer haline getirmek olduğunu ifade eden Rektör Dilek, işleri program dahilinde 19 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim yılına yetiştirmek istediklerini söyledi.

Yapılan inceleme gezisinde üniversite ve Gemlik Belediyesi’nin yapacağı işler de masaya yatırıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz’ün makamında önce bir toplantı yapan heyet, daha sonra kampusun giriş kapısına gelerek hazırlanan taslak proje üzerinde görüştü. Üniversite ile milli eğitim kurumlarının aynı kapıyı kullanmalarının sağlıklı olmaması sebebiyle giriş kapısı geriye çekilerek Hukuk Fakültesi’nin deniz tarafından, diğer okul girişlerinin ise üst yoldan olmasını savunan üniversite heyeti, öğrencilerin istekleri doğrultuda sosyal hizmet alanlarının da sezona yetiştirilmesini istedi.

Heyet daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu binası, Gemlik Belediyesi’nin yaptırdığı Erkek Öğrenci Yurdu ile kampusun atıl durumda kalan plajında da incelemelerde bulundu. Gezi sonrasında durum değerlendirmesi yapan heyet, Gemlik Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin yapacağı işleri belirledi. Üniversite girişinin araçlardan ve betonlaşmadan arındırılacağını söyleyen Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, basketbol ve voleybol sahaları, peyzaj düzenlemesi ve giriş yollarını yaparak öğrencileri rahatlatacaklarını kaydetti.

Gemlik Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Paşa Ağdemir ise öğretim görevlilerinin kalabilecekleri lojman onarımını yönetim kuruluna danışarak üstlenebileceklerini söyledi. Üniversite Peyzaj bölümünün de kampus içinde düzenleme çalışması yapmasının uygun olacağı görüşünde birleşilirken, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, üniversite kapısının Gemlik’e yakışır şekilde yeniden yapılması gerektiğini savundu.

Kaynak: İHA