Yozgat‘ta Sünnet Şöleninde 100 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi‘nin ortaklaşa düzenlediği Geleneksel 22. Sünnet Şöleni kapsamında 100 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Şölen kapsamında çocuklar, traktörden yapılan trenle şehir turu attıktan sonra Kent Parkı‘nı gezdi.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi‘nin ortaklaşa düzenlediği Geleneksel 22. Sünnet Şöleni kapsamında 100 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Şölen kapsamında çocuklar, traktörden yapılan trenle şehir turu attıktan sonra Kent Parkı‘nı gezdi.

    Daha sonra çocuklar, aileleri ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt’la birlikte şehitliği ziyaret etti. Burada çocuklar dua okudu, Vali Şentürk ve Belediye Başkanı Başer’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Çapanoğlu Kent Park‘ta öğle yemeğinde çocuklarla bir araya gelen Yozgat Valisi Necati Şentürk, yemek sonrası yaptığı açıklamada, valilik ve belediyenin işbirliği içerisinde 100 çocuğu sünnet ettirdiklerini söyledi.

    "Ülkemizde düzenlenen bu tür etkinlikler geçmişten gelen bir geleneğimizdir, kültürümüzdür." diyen Vali Şentürk, "Bu şölenimizde sosyal ve ekonomik bakımdan her türlü imkânlara sahip insanlarımız katıldı ve bizlerle birlikte bugün buradalar. Birlik beraberlik adına kaynaşmaya da bu tür etkinlikler vesile olmaktadır. İnşallah ailelerimizin bu sevinci ve mutluluğu bu çocuklarımızın düğünlerinde de yaşarız." dedi.

    Vali Şentürk, çocukların şehitlik bilincine varmaları için aileleri ile birlikte şehitliği ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Çocuklarımız ve aileleri ile birlikte şehitliğimizi ziyaret ettik. Şehitlerimiz için Fatihalar okuduk. Dualar ettik. Çocuklarımıza şehitlerimizin de ne olduğu, şehitlik şuurunun ve bilincinin ne olduğunu da bu vesile ile öğretmeye çalıştık. Şimdi de çocuklarımızla birlikte öğle yemeğimizi yedik. İnşallah bu çocuklarımız büyüdüklerinde vatanına, milletine faydalı birer bireyler olarak yetişir." diye konuştu.

    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de Valilik ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği 22. Geleneksel Sünnet Şöleni‘nin çok güzel geçtiğini ifade etti. Başkan Başer, "Bu yıl 100 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Çocuklarımız erkekliğe ilk adımlarını attılar. Bu vesile ile çocuklarımızı ve ailelerini kutluyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

    Konuşmaların ardından ilahiler okundu ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park‘ta düzenlenen yemeğe, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Holding Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan bazı daire müdürleri, çocuklar ve anneleri katıldı.