Gökyüzüne Barış Ve Sevgi Fenerleri Bıraktılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan Bilim Teknoloji Kulübü, Bilim Akademisi çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan Bilim Teknoloji Kulübü, Bilim Akademisi çalışmalarını tamamladı. Üç dönem halinde gerçekleştirilen akademik program çerçevesinde öğrenciler gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla geleceğin mucitleri olduklarını kanıtladı. Akademinin son gününde ise Gökyüzü Okulu öğrencileri gökyüzüne barış ve sevgi fenerleri bıraktı.

Kocaeli’nde ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı akademik programda bilimsel çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler bir hafta boyunca her akşam takımyıldızlarını ve güneş sisteminde bulunan gezegenleri teleskop aracılığıyla izledi. Bu gözlem sırasında net olarak Satürn gezegenini gören öğrenciler oldukça heyecanlandı. Gözlemin sonunda ise gökyüzüne ‘gökyüzü fenerleri‘ bırakıldı. Dostluk ve barış dilekleriyle bırakılan fenerler gökyüzünü aydınlattı.

Akademiye katılan öğrenciler astronomi, yer bilimleri, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık, matematik ve zeka oyunları gibi birçok atölye ve laboratuvar çalışması gerçekleştirdi.

Öte yandan Bilim Akademisi’ne katılan her öğrenciye sertifika verildi.