Bakan Yıldırım’Dan Balıkçılara:Şikayet Ediyorsunuz Ama Yüzde 70‘Le Seçiyorsunuz

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Bostanlı Balıkçı Barınağı Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Bostanlı Balıkçı Barınağı Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Balıkçı esnafı "Hizmet gelmeyen tek balıkçı barınağı burası" sözlerine Bakan Yıldırım, "Merak etmeyin, burayı marina gibi yapacağız." yanıtı verdi. Balıkçı Barınağı için hazırlanan projeyi inceleyen ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Bakan Yıldırım, "Yerel yönetimlerden şikayetçi olmayan yok. Ama yüzde 70‘le seçmeyi biliyorsunuz. Buradaki sorununuz esasında belediye ile ve bunun tartışılacak tarafı yok." dedi. Bakan Yıldırım, "Buraya tertemiz pırıl pırıl Balıkçı Barınağı değil de Marina kalitesinde tesis yapacağız. Bundan bir endişeniz olmasın. Belediye kendi işi ile uğraşacak siz kendi işinizle uğraşacaksınız." diye konuştu.

Bakan Yıldırım daha sonra hayırsever vatandaşlar İsmet-Saime Şen tarafından Bayraklı‘da yaptırılan Sağlık Kompleksi‘nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye‘nin son 8 yılda sağlık yatırımlarıyla dünyaya örnek olduğunu söyleyen Yıldırım, "Eğer ABD‘de 49 milyon kişinin hiçbir sağlık güvencisi olmadığını düşünürsek, geldiğimiz noktayı çok daha iyi anlamış oluruz." dedi.

Helikopterle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü‘nü de ziyaret eden Bakan Yıldırım‘a bölgede kurulması planlanan bilim-teknoloji ve ar-ge merkezi konusunda brifing verildi. İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden‘den bilgi alan Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. İzmir için söz verdikleri 35 projeden biri olan bilim-teknoloji ve ar-ge merkezinin en kısa sürede hayata geçmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Projenin açıklanmasının ardından birçok yerli ve yabancı firmanın bölgede yer almak için başvuruda bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Bundan sonra bu bölgeye desteklerimiz artarak sürecek. İZKA, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı olarak bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Hem altyapı hem de üst yapı için gerekli çalışmaları yapacağız. Türk Telekom bölgeyi fiber optik ağla donatıyor. Bölgenin yolları yapılıyor. İzmir‘i bilişim kenti haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

İYTE ziyaretinin ardından Güzelbahçe Urla Bölünmüş Yolu‘nun açılışını gerçekleştiren Yıldırım günde 12 bin taşıtın kullandığı yolu daha güvenli hale getirerek hizmete aldıklarını söyledi. 20 kilometrelik yolun 61 milyon liraya mal olduğunu ve bu bölgedeki trafiği rahatlattığını açıklayan Yıldırım, şöyle devam etti: "İzmir‘e seçim döneminde verdiğimiz 35 proje sözünü yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Projelere başladık bile. İzmir İstanbul Otoyol inşaatı başladı. Bu projeyle İzmit ile İzmit körfezlerini birbirine bağlayacağız. 30 yıldır tamamlanamayan İzmir Çevre Yolu‘nu 4 yılda tamamladık. Sabuncubeli Tüneli‘nin 10 gün içinde sözleşmesini imzalayacağız. Ulaştırma Bakanlığı olarak 10 yılda 112 katrilyon yatırımla 3 bin 900 projeye gerçekleştirdik. Bundan sonra da İzmir‘in dünya şehri olması için var gücümüzle çalışacağız."