Bakan Yıldırım: 11 Yıldır Çözümlemeyen Sorunu Çözdük

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yük getiren TIR‘ların şehir içine girmeden direk olarak İzmir Limanı‘na girişini sağlayacak yolun açılışını yaptı.

Bakan Yıldırım: 11 Yıldır Çözümlemeyen Sorunu Çözdük
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yük getiren TIR‘ların şehir içine girmeden direk olarak İzmir Limanı‘na girişini sağlayacak yolun açılışını yaptı.

    İzmir trafiğine nefes aldıracak yolun yapımı için karar verme süresinin 8 yıl, yapımının ise 8 ay sürdüğünü söyleyen Bakan Yıldırım, Alsancak Limanı önünde 11 yıldır çözümlenmeyi bekleyen viyadük ayaklarını atıl bir yatırımdan çıkarak aktif bir yatırım haline dönüştürdüklerini belirtti.

    Alsancak Limanı‘na yük getiren TIR ve kamyonları şehir içine sokmadan limana direk olarak girişini sağlayacak olan yol, törenle hizmete açıldı.

    Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından, 8 ay gibi kısa bir sürede 550 kiriş ve 110 kazığın kaldırılmasıyla hizmete açılan yolun açılışına; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

    Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "İzmir‘in en önemli projesi sayın bakanımız tarafından çözülmüş oldu." diyerek, Yıldırım‘a İzmir halkı adına teşekkür etti.

    İzmir trafiğini rahatlatması beklenen ve 25 milyon liraya mal olan yolun açılışında konuşan Bakan Yıldırım ise, "Bu yolun hikayesini İzmir‘de bilmeyen yoktur. 11 sene önce bu yolun yapımına başlandı. Kordon‘dan geçerek Çeşme istikametiyle birleştirilecekti. Fakat denizle Kordon‘da hafta sonları akşamları o güzel alanda viyadüklü yolla geçilmemesi iyi bir düşünce değildi ve yanlıştan dönüldü. 1999 yılında demir viyadükler ortada kaldı. Herkes hangi yüzyıldan kalma bu tarihi sanat eserleri diye düşünerek ucubeler ne olacak diye merak etti. Biz radikal bir karar alarak iki işi birden çözdük. Kordon da bir fecaattan kurtuldu.

    Aynı zamanda yarım kalan yolu limana bağlamak suretiyle TIR‘ların şehir içi trafiğine girmesini engelledik. Atıl bir yatırımdan çıktı, aktif bir yatırım haline geldi. Yani bir taşla iki kuş birden vurduk. İzmir‘in bir ihtiyacını da böylece gidermiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

    Daha sonra Bakan Yıldırım ve protokol heyeti birlikte açılış kurdelesini keserek yolu hizmete soktu. Liman için alınan 8 adet nakil aracının hizmete alınması kısmında ise Bakan Yıldırım direksiyona geçerek Başkan Kocaoğlu ve Vali Kıraç ile birlikte yeni yapılan yolu kullandı.