Ak Partili Karal: Engellilere Hizmet, Bizim İktidarımızda Başladı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’de engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin kendi partileri iktidarıyla başlatıldığını söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’de engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin kendi partileri iktidarıyla başlatıldığını söyledi.

    Karal, Derepazarı Belediyesi konferans salonunda, yaptığı katkılar sonucu alınan 4 engelli aracının sahiplerine verildiği törene katıldı. Törene, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Derepazarı Kaymakamı Ali İkram Tuna, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, engelli vatandaşlar, Derepazarlı esnaflar ve engellilerin aileleri katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Milletvekili Karal, kendisinin de bir engelli çocuk babası olduğunu ve bu durumun nasıl bir duygu olduğunu iyi bildiğini belirtti. Engelli ve özürlü kişilere desteğin en önemli görevlerden biri olduğuna dikkat çeken Karal, “2002 yılından beri ülkemizdeki bütün engellilere devletin o sıcak elini ve devletin şefkatli yönünü hissettirebilme adına hükümetimiz elinden geleni yapmıştır. Özel eğitim merkezleri bizim dönemimizde açılmıştır. Rehabilitasyon merkezleri bizim dönemimizde açılmıştır. Otistik Çocuklar Merkezi bizim dönemimizde açılmıştır. Maddi durumu olmayan her engelliye aylık maaş bağlanması bizim dönemimizde başlamıştır. Her engelliye bakan insana da bir maaş bağlanması ve evlerinde hizmet vermek bizim iktidarımızda başlamıştır. Bütün bunlar, Türkiye Cumhuriyeti‘nin bir sosyal devlet olmasının en güzel göstergeleri değil midir?” dedi.

    Karal, engelli vatandaşların sorunlarının çözümlenmesinde hükümet yetkililerinin de gayret göstermesi gerektiğini ifade ederek, “Biz bunu, iktidar olduğumuz süreçte en iyi şekilde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Engellilerin halinden çok iyi anlayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından engelli vatandaşlara akülü arabaları teslim edildi.