Turob, 40‘Incı Yaşını Sektör Temsilcileriyle Kutladı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği‘nin (TUROB), geleneksel olarak düzenlediği Yaz Gecesi Buluşması‘nda, sektör temsilcileri bir araya geldi.

TUROB‘un Geleneksel Yaz Gecesi Buluşması, İstanbul Yeşilköy‘deki Çınar Hotel‘de gerçekleştirildi. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ilke sektör temsilcileri katıldı.

Gecede konuşan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye‘ye gelen turist sayısı, artış yılın ilk 6 ayının sonuçları itibariyle Türkiye genelinde yüzde 12.8, İstanbul‘da ise yüzde 15 arttı" dedi. Boğazköy Sfenksi ve Müzekart hakkında bilgiler veren Günay, ‘‘Son yıllarda tarihi yerlere, müzelere ve ören yerlerine verdiğimiz değerin karşılığını almaya başladık. İnşallah aynı anlayışla devam edeceğiz. Türkiye turizmi; sadece bir deniz kıyısı turizmi olmanın ötesine geçecek, kültürle, tarihle doğayla,

sivil mimari örnekle çok daha zenginleşecek ve Türkiye turizmi dünyanın en saygı duyulan önemli destinasyonlarından biri haline gelecek" diye konuştu.

TUROB Başkanı Timur Bayındır ise, birliğin tarihsel gelişimini anlattı. Turizmde başarılı bir yılın yaşandığını söyleyen Bayındır, gelen turist sayısının ve döviz girdisinin artışının yanı sıra turizm yatırımlarının da arttığını vurguladı.

Programda daha sonra Bakan Günay, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu‘ya gecenin anısına plaketler verildi.

Kaynak: İHA