Güzelbey, Gizem‘in Babasını Aradı: Her Türlü Yardıma Hazırız

Norveç‘te meydana gelen terör saldırılarının ardından Utoya Adası‘ndaki kayıplar arasında bulunan Türk kızın Gaziantepli Gizem Doğan olduğu öğrenildi.

Norveç‘te meydana gelen terör saldırılarının ardından Utoya Adası‘ndaki kayıplar arasında bulunan Türk kızın Gaziantepli Gizem Doğan olduğu öğrenildi.

    Saldırının ardından Gizem Doğan’ın babası Abdulkadir Doğan’ı telefonla arayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, acılı babaya Gaziantep halkı adına başsağlığı dileyerek aileye gerekli her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Güzelbey, “Gaziantepli ailenin kızı olan ve 850 üyeli İşçi Gençlik Çalışma Birliği ve Öğrenci Koordinasyonu AUF‘un yönetim kurulunda bulunan Gizem Doğan Norveçli arkadaşları tarafından çok seviliyordu. Gizem Doğan ailesi ile birlikte yaklaşık olarak 13 yıl önce Norveç’e yerleşmiş, baba Abdulkadir Doğan önce belediyede ardından da bir fırında çalışmaya başlamış.” dedi.

    Ailenin, cenazenin Gizem’e ait olduğunun Norveç yetkililerince kendilerine bildirilmesine rağmen hala Gizem’in hayatta olduğuna inandığını ve yapılacak DNA testinin sonucunu beklediklerini söyleyen Başkan Güzelbey, “Biz de baba Abdulkadir Doğan gibi Gizem’in hayatta olması umudunu taşıyoruz. Kendisini tanıyanlar tarafından çok sevilen ve eğitimli bir insan olan Gizem’in saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından bir paylaşım sitesinde yazılan tenkit yazılarını aile kınadıklarını söylediler.” diye konuştu.

    "GİZEM’İN ADINI GAZİANTEP’TE YAŞATACAĞIZ"

    Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Şu anda Doğan ailesinin orada bazı sıkıntıları var. Olayın hemen ardından cesedin teşhisi konusunda kendilerine gerekli ilginin gösterilmediğini ve engellemeler yaşadıklarını söylediler. Tabi bu gibi üzücü olaylarda böyle sıkıntılar yaşanabiliyor. Biz her konuda kendilerine yardımcı olmak için hazır olduğumuzu söyledik. Baba Abdulkadir Doğan’a Norveç polisinin yapacağı DNA testinin kesin sonucunun ardından cenazenin Gaziantep’e getirilmesi konusunda kendilerine her türlü yardımı sunmaya hazır olduğumuzu söyledim. Aile cenazeyi Oslo’da defnetmek istediklerini belirttiler. Ama bizden kızlarının adının yaşatılması konusunda bir ricada bulundular. Ben de kendilerine gerekli yasal sürecin ardından Gizem’in adını Gaziantep’te bir parka ya da eğitim merkezine vermek için gerekli çalışmaları başlatacağımızı belirttim.” ifadesini kullandı.

    Türkiye‘nin Norveç Büyükelçisi Hayati Güven’i de telefonla arayarak taziyelerini bildiren Başkan Güzelbey, Norveç’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 76 kişi için duydukları üzüntüyü dile getirerek, Norveç halkının yaşadıkları acıyı da kendi acıları olarak kabul ettiklerini ifade etti.