7 Yaşındaki Fırat Yaşam Savaşı Veriyor

İzmir‘de, dereye kaçan topu almak isteyen on beş yaşındaki Fırat Kaya, köprünün yanından geçen elektrik kablolarının kaçak yapması sonucu akıma kapıldı. İç organları zarar gören Fırat, yedi kez kalbi durmasına rağmen hayata döndürüldü.

Olay, saat 21.00 sıralarında, Gaziemir İlçesi Aktepe 118/4 sokakta meydana geldi. Abdullah Kaya (38) ve Serhat Kaya (30) çiftinin dört çocuğundan en büyüğü olan Fırat Kaya (15), dayısının oğlu Nurullah Tokçin ile oyun oynamak için sokağa çıktı. Sokakta arkadaşlarıyla top oynamaya başlayan Fırat, top dereye düşünce inip almak istedi. Daha önce köprünün demirine tutunmak isteyen Tokçin, Fırat‘ı demirde elektrik kaçağı olduğu ve demire dokunmaması gerektiği konusunda uyardı. Tokçin‘in uyarılarını "Bir şey

olmaz" diyerek dikkate almayan Fırat‘ın köprünün yanından geçen içerisinde elektrik kablolarının bulunduğu TEDAŞ‘a ait kutuya bastığı belirtildi. Ayağında terlik bulunan Fırat, elektrik kaçağı bulunan kutuya basınca akıma kapılarak yere yığıldı. Olayı gören çevre sakinleri, Fırat‘ı toprak zemine aldıktan sonra durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Fırat‘ın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırılırken kalbi durdu. Burada yapılan

müdahalenin ardından tekrar hayata döndürülen Fırat, daha sonra Behçet Uz Çocuk Hastanesi‘ne sevk edildi. Anafartalar İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Fırat‘ın, yedi kez kalbinin durduğu ve yapılan müdahalelerle tekrar yaşama döndürüldüğü belirtildi.

Elektrik akımından dolayı iç organları zarar gören Fırat‘ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Acılı aile, olayın sorumlularından şikayetçi olacağını dile getirdi.

Kaynak: İHA