Dışişleri Bakanları Görüşmeleri Öncesi Pakistan’Dan Hindistan’A Zeytin Dalı

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar’ın bugün Hindistan’a yapacağı ziyaret öncesi barış görüşmelerinden umutlu olduğunu dile getirdi.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar’ın bugün Hindistan’a yapacağı ziyaret öncesi barış görüşmelerinden umutlu olduğunu dile getirdi. Gilani, İran, Afganistan ve Hindistan gibi komşuları ile ilişkilerinin geliştirilmesi adına büyük gayret içinde olduklarının altını çizdi. Gilani, Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile bir araya gelerek ilişkilerin daha iyi noktaya nasıl getirilebileceğini konuştuklarını belirtti.

Hindistan ve Pakistan arasında devam eden ikili barış görüşmeleri için bugün Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye gelecek olan Pakistan Dışişleri bakanı Hina Rabbani Khar’ın ziyareti öncesi konuşan Gilani, komşuları ile olması gereken barışçıl ilişkiler içerisinde olmayı amaçladıklarını bunun içinde gereken görüşmeler nelerse yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

İki dışişleri bakanının görüşmeleri öncesinde Yeni Delhi’ye gelen Pakistan Dışişleri Sekreteri Salman Bashir Hintli meslektaşı Nirupama Rao ile bir araya gelerek ön görüşmeleri tamamladı.

Uzun zamandır terör olaylarından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Pakistan ve Hindistan’ın barış görüşmeleri dünya tarafından da büyük ilgiyle izleniyor. Hindistan’ın Mumbai şehrine geçtiğimiz haftalarda yapılan bombalı saldırılardan sonra ikili görüşmelerin durmasından endişe ediliyordu.