2011 MEB SBS yerleştirme sonuçları belli oldu (sbs tercih sonuçları)

2011 MEB SBS yerleştirme sonuçları açıklandı. SBS tercih sonuçları MEB'in meb.gov.tr sitesinden duyuruldu.8.sınıf SBS yerleştirme sonuçları ve oges yerleştirme sonuçları (tercih sonuçları) ve detayları burada!

2011 MEB SBS yerleştirme sonuçları açıklandı. SBS tercih sonuçları MEB'in meb.gov.tr sitesinden duyuruldu.8.sınıf SBS yerleştirme sonuçları ve oges yerleştirme sonuçları (tercih sonuçları) ve detayları burada!

2011 SBS 8.sınıf yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte SBS yerleştirme sonuçları detayları...MEB 8.sınıf SBS yerleştirme sonuçları (Tercih sonuçları) . MEB tarafından SBS yerleştirme sonuçları 26 Temmuz'da açıklanacak. İşte 8. sınıf SBS tercih sonuçları...Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları 26 Temmuz Salı günü açıklanacak. SBS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak.

8. sınıf SBS tercih sonuçları açıklandı. 8. sınıf SBS tercih sonuçları için tıklayın! İşte 8. sınıf SBS tercih sonuçları detayları...

Yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinden, öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve okul numarası ile öğrenilebilecek.OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2011 tarihinde https://www.meb.gov.tr ve https://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini öğrenebilecek.

SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Fen liseleri ve sosyal bilimler, Anadolu lisesi, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerinde, Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve Sağlık Meslek Liselerinde boş kontenjan kalmadı.

Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek Liselerinde 37 ve özel okullarda 5 bin 134 olmak üzere toplam 5 bin 171 kontenjan boş kaldı.

Toplam 307 özel okulda 12 bin 73, 828 teknik ve Anadolu kız meslek liselerinde ise toplam 35 bin 711 kontenjan bulunuyor.

''Sınav Sonuç Belgesi''nde, öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacak. Ayrıca veliler ''https://e­okul.meb.gov.tr'' adresindeki ''Veli Bilgilendirme Sistemi''nden sürekli bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor.

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler, 1–5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu tarihe kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 6 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Öğrenciler, e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıtlarını yaptıracak. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek.

8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 13 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler, e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yaptıracak.