Engellilere Özel Bilgisayar Kursu Edremit’Te Açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde hizmet veren Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile ortak proje hazırlandı ve engellilere meslek edindirme amaçlı “Bilgisayar Operatörlüğü Kursu” açıldı.

Engellilere Özel Bilgisayar Kursu Edremit’Te Açıldı
Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği çatısı altında hizmet gösteren Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, GMKA ile engellilere meslek edindirme amaçlı ortak bir “Bilgisayar Operatörlüğü Kursu” projesi hazırladı. Hızla hayata geçirilen proje kapsamında, Salı ve Perşembe günleri saat 13.00 ile 17.00 arasında engellilere kurslar verilmeye başlandı. Hazırlanan ortak projenin yüzde 75’iniGMKA ve yüzde 25’ini de Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin karşıladığı açıklandı. Baştan aşağı tefriş edilen salonda 13 özel bilgisayar, Akıllı Tahta ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Görme engelli vatandaşların da eğitimlerine imkan sağlayan “Bilgisayar Operatörlüğü Kursu” toplam 160 saat sonra sonlanacak.

Kursların, Edremit Körfezi’ndeki bedensel engellilerin sosyal yaşama katılmalarını arttırmaya yönelik olduğunu kaydeden Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır, “Kurs bitiminde Halk Eğitimi Müdürlüğü destekli ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası’ verilecek. Ticaret Lisesi Bilgisayar öğretmeni Alim Göktürk’ün verdiği bilgisayar operatörlüğü kursuna 14 yaş üstü 5’i görme engelli olmak üzere 12 bedensel engelli öğrenci katılıyor. Ayrıca müracaatların devam ettiği takdirde yeni kurs açılabilecek durumdayız. Rehabilitasyon merkezimizde 15 öğretmen ve diğer eğitici kadromuz ile 115 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na verilen 300’ün üzerindeki projeden 3 proje kabul edildi. Bu projelerden birisi olan ‘Edremit Körfezindeki Engellilerin Sosyal Yaşama Katılmalarının Arttırılması Projesi’ kabul edildi. Kursların olmadığı zamanlarda da engelli üyelerimiz bilgisayar sınıfımızdaki tüm olanaklardan yararlanabilmektedir. 14 yaş üstü engelli çocuklara meslek edindirmek amaçlarımız arasındadır. İş-Kur ile işbirliği içerisinde özel proje geliştirip 15 yaş üzeri sistemden çıkan tüm engelli çocuklara meslek edindirip, üretime katkı sağlamak amacı ile ‘Seramik Atölyesi‘ açmak için çalışma kaydediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA