Nijerli Öğrencilerden Giresun Adası‘na Çıkartma

Çağrı Koleji’nin daveti üzerine Giresun‘a gelen Nijerli öğrenciler ve öğretmenleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Öğrenciler, ilin tabiat güzelliğine hayran kaldı.

Çağrı Koleji’nin daveti üzerine Giresun‘a gelen Nijerli öğrenciler ve öğretmenleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Öğrenciler, ilin tabiat güzelliğine hayran kaldı.

    Giresun Çağrı Koleji ve Nijer Türk Koleji işbirliğiyle düzenlenen ada gezisinde renkli anlar yaşandı. Karadeniz Bölgesi’nin tek adası olma özelliğini taşıyan Giresun Adası’nın bu seferki misafirleri her zamankinden biraz farklıydı. 15 kişilik öğrenci ve 6 kişilik öğretmen ekibiyle Giresun’a gelen Nijerli misafirler, Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaretlerinde renkli görüntüler meydana geldi. Ziyarete; konukların yanı sıra Kolej Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Atar başkanlığında, Müdür Yardımcısı Soner Serdar, Halkla İlişkiler Sorumlusu Fahri Esen, İngilizce öğretmeni Ramazan Ünalan, öğrenciler Armant, Nesrin ve Rahana katıldı.

    Nijer’deki Türk okulunda eğitimine devam eden öğrenciler, Türkçeyi daha iyi öğrenmek ve Türk halkını daha iyi tanımak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, öğrencilere başarılar dileyerek, çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler de Vali Şahin’e ülkelerinin simgesi olan hediye takdim etti.

    Kardeş Aile Projesi kapsamında Giresun‘a gelen 15 kişilik Nijerli ilköğretim okulu 4-5. sınıf öğrencileri, Giresunlu aileler tarafından ağırlanıyor. Geçtikleri ve konakladıkları mekânlarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Nijerli misafirler, adadaki gezilerinde de sıcak diyalogların oluşmasına neden oldu. İlk defa mavinin ortasında, yeşillerin içinde bir ortamın tadını çıkarma fırsatı bulan Nijerli öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirip manzaranın tadını çıkarırken, öğretmenleri de onlara keyifli anlar yaşatabilmenin huzurunu paylaştı. Türkçe olimpiyatlarına hazırlık programı içerisinde Giresun’a gelen Nijerli öğrenciler, pratik olanağı bulabildiği program süresince Giresunlu ailelerin yanlarında kalarak bu pratiklerini daha da pekiştirme fırsatı buldu.

    Yaklaşık 10 yıldır Afrika’da görev yapan ve şu an Nijer’de İngilizce öğretmeni olarak görevini sürdüren Ramazan Ünalan, "Çöl ortamından gelip, böyle mavinin ve yeşilin ortasında bulunmak çocukları gerçekten mest etti. Yalnız adada gezerken şeklini bulamamış bu ortam onların da dikkatini çekti. Giresun misafirperverliğinden dolayı başta Çağrı kolejine ve Giresunlulara şükranlarımı sunarım.” dedi.