Gümüşhane’De Uluslararası Kuşburnu-Pestil Şenliği Başladı

Gümüşhane’de bu yıl 18.’si düzenlenen “Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Sanat Şenliği” başladı.

Gümüşhane’De Uluslararası Kuşburnu-Pestil Şenliği Başladı
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın şenlik çelengini sunmasıyla başlayan programda daha sonra konuk halk oyunları ekipleri ve protokol üyeleri kortej eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar yürüdü.

Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı merhum Güneri Kadirbeyoğlu anısına düzenlenen “Sanat Sokağı” açılışında katılımcılar Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi fotoğrafçıların eserleri ile Kamil Akdik’e ait hat, Ressam Şeref Akdik’e ait resim sergisi açılışını gerçekleştirildi.

Zafer Meydanı’na kurulan şenlik fuarının açılışının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Canlı, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Silvan’da şehit olan askerler nedeniyle şenliğin iptal noktasına geldiğini belirterek, “Acımızı yüreğimize gömerek yaptığımız istişare ve toplantılarda şenliğin yapılmasının doğru olacağına karar verdik” dedi.

Şenlikte konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise, 18.sini sevgi ve hüzünle bir arada kutladıkları şenliklerin, Gümüşhane’nin ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımına katkı sağladığını söyledi. Milletvekili Aydın, konuşmasında ilde yatırımları bulunan kurumlara serzenişte bulunarak, “Şapka ve çanta dağıtarak veya konsere iki sanatçı çıkararak bu şehrin sosyal hayatına katkı sağlanmaz. Daha kalıcı eserler ve daha fazla katkı sağlamalarını bekliyoruz” eleştirisinde bulundu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise konuşmasında Diyarbakır’daki saldırıya değinerek, “Bir hafta önce ülkemiz büyük bir acıya boğulmuştur. Ailelerimize ve bütün milletimize tekrar baş sağlığı diliyorum. Milletimizin bütünlüğünün hiçbir şekilde ortadan kaldırılamayacağını da bu ülkeye ihanet edenler tarafından bilinmesini istiyorum. Hiçkimse bu tür eylemler karşısında yılgınlığa düşmez, düşmeyecektir. O hainleri buradan bir kez daha aklınızı başınıza toplayın diye bir kez daha seslenmek istiyorum” diye konuştu.

Etkinliklerin bu sebeple biraz buruk geçtiğini kaydeden Vali Salihoğlu, bu tür etkinliklerin kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Vali Salihoğlu’nun konuşmasın ardından Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayati Yeşilyurt tarafından Vali Salihoğlu, Milletvekili Aydın ve Belediye Başkanı Canlı’ya “Dört Mevsim Kağıthane” konulu fotoğraf albümü hediye etti.

Konuşmaların ardından aynı alanda Anamur, Giresun, Gaziantep ve Azerbeycan halk oyunları gösterileri sahnelendi. Şenlik kapsamında bugün cirit gösterisi, animasyon gösterisi, Türk Halk Müziği konseri, Aşıklar Şöleni ve Açık Hava Sineması etkinlikleri yapılacak. Şenlikler üç gün boyunca devam edecek.

Kaynak: İHA