‘Güçlü Kobiler Kayıtlı İstihdam‘ Projesinin Kapanışı Yapıldı

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki katılım öncesi mali yardım aracının insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında, Avrupa Birliği‘nin desteğiyle finanse edilen "Güçlü Kobiler, Kayıtlı İstihdam" Projesi‘nin kapanış etkinliği yapıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Seminer Salonu‘nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Diyadin Gezer, Remzi Durmaz, OSB Müdürü Turgut Alaydın ve Yardımcısı İbrahim Sevgi ve çok sayıda kursiyer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkan Vekili Gezer, "1. kuşak sanayileşme sürecini yaşayan Diyarbakır‘da, sanayileşme süreci son 5 yılda ivme kazanmış, sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletme sayılarında ve istihdam

oranlarında hareketlilik gözlenmiştir. İlimiz önemli hammadde rezervine ve pazar potansiyeline sahip olmasına rağmen; sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, teknoloji üretimindeki yetersizlikler, nitelikli işgücünün yetersizliği, yeni gelişen sektörde yatırımların sınırlım olması, organize sanayi bölgesinin ihtiyaçları karşılayamaması ve yaşadığı altyapı sorunları, kayıt dışılıktan kaynaklanan haksız rekabet gibi sorunlar yaşamaktadır" dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere de değinen Gezer, "Proje kapsamında gerçekleştirilen Diyarbakır ili sanayi profili araştırması, ilimiz sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın kurumsal kapasiteleri, ihracat kapasiteleri, satış ve pazarlama becerileri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamıştır. Sunulan eğitim çalışmaları firmaların özellikle satış ve pazarlama süreçlerinin desteklenmesi ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yöneliktir. Bunun yanında seçilen 50 KOBİ için

hazırlanan 5 yıllık eylem planları ile firmalarımızın gelecek hedefleri belirlenerek daha planlı bir şekilde büyüme ve yatırım hedeflerini geliştirmeleri sağlanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA