96 Yaşındaki Arslan Başarılı Ameliyatla Kurtuldu

Hakkari‘de yılan ısırması sonucu oluşan kangren nedeniyle sol bacağını kaybetmek üzere olan Kerim Arslan, Devlet Hastanesi‘nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Taylan Özgür Köşker‘in yaptığı başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

96 Yaşındaki Arslan Başarılı Ameliyatla Kurtuldu
Hakkari Devlet Hastanesi‘ne 3 hafta önce atanan Uzm. Dr. Taylan Özgür Köşker, kangren nedeniyle bacağını kaybetmek üzere olan 96 yaşındaki Kerim Arslan‘ı ameliyata aldı. Rahatsızlığı nedeniyle acılar çeken ve sol bacağını kullanamayan Kerim Arslan, yapılan damar cerrahisi operasyonuyla bacağını kaybetmekten kurtuldu. Şehirden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli Köyü‘nde merada bir ağacın altında otururken yılan ısırması sonucu ayağının kangrene dönüştüğünü ifade eden Arslan, yapılan başarılı ameliyat sonrasında ağrılardan kurtulduğunu belirterek, "Artık gezebileceğim, doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Uzm. Dr. Taylan Özgür Köşker ise, hastanın kendilerine ilk geldiğinde ciddi ağrılar çektiğini ifade ederek,"Ayağını hiç oynatamıyordu. Biz de acilen ameliyata aldık. Bacağı büyük bir tehlike altındaydı. Yani hastanın bacağını diz üstünden kesmemiz gerekebilirdi. Güzel bir ekiple ameliyata girdik. Birçok yerde yapılmayan ve 2 saat süren bir ameliyatla hastanın ayağını kurtarmış olduk" dedi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Emre Sahillioğlu da hastanede ilk kez böyle bir operasyona gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu hastamız bacağını kaybedebilirdi. Ancak doktorumuzun başarılı ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu. Hastanemizde şu an 44 ‘ün üzerinde uzman doktor var. Hemen hemen her branşta doktorlar mevcut. Eskiden yapılmayan çoğu ameliyat burada yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA