Silopi’Ye Kurulacak Yüksekokulu Komisyon Oluşturuldu

Silopi de kurulması onaylanan ve önerilecek bölümlerin takibi için STK’lılar ve siyasi partiler Yeşiltepe parkında bir araya geldi.

Silopi’Ye Kurulacak Yüksekokulu Komisyon Oluşturuldu
Silopi de kurulması onaylanan ve önerilecek bölümlerin takibi için STK’lılar ve siyasi partiler Yeşiltepe parkında bir araya geldi. Toplantıya, ilçede bulunan 20’ye yakın STK, oda, dernek, kooperatifin yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantının sonunda Silopi’deki yüksek okul’un bir an önce kurulması ve eğitim sorunlarını çözme adına girişimlerde bulunmak amacı ile bir komisyon oluşturuldu.

Yeşiltepe parkında düzenlenen toplantıda Eğitim-Sen adına Hacı Demir, Silopi’de eğitim verecek olan ve onayı alınan yüksek okulun ‘yeni eğitim‘ dönemine yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi. Bu sorumluluğun Silopi’de bulunan tüm siyasi parti temsilcileri ve STK’lıların görevi olması gerektiğini belirten Demir, sürecin hızlandırılması için kaymakamlık, valilik ve rektörlük düzeyinde görüşmelerin olması gerektiğini, bunun için de bir komisyon kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ardından söz alan ilçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Eğitim nüfusu ile önemli bir ilçe olan Silopi’ye onayı çıkan yüksek okulun ilçeye her anlamda önemli bir katkı sunacağını belirti. Müdür Bayar Yer tesisi içinde yapımı bitmek üzere olan binasına taşınacak olan endüstri meslek lisesi okulunun şu anki binasının uygun olduğunu, bu konuda da gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

Silopi Belediye Başkan Vekili Serhat Sevişoğlu ise birçok anlamda hizmetlerin yavaş işlediği Silopi’ye yüksek okulun geç de olsa kurulmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Öte yandan kurulacak olan Meslek Yüksekokulun Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Yönetim ve Organizasyon bölümü, Muhasebe ve Vergi uygulamaları bölümü ile Bankacılık ve sigortacılık programı bölümlerinin yer alacağı bildirildi.