Bdp Teşkilatından, Parti Binalarına Yönelik Saldırılara Kınama

Şırnak‘ın Cizre ilçesinde BDP Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, ülkenin farklı noktalarında parti teşkilatlarını hedef alan saldırılar kınandı.

BDP Cizre İlçe Teşkilatı üyeleri, parti teşkilatlarını hedef alan saldırıları, düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti. Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur ve BDP İlçe Başkanı Esat Malkoç‘un da yer aldığı kalabalık, Orhan Doğan Caddesi‘nde yürüyüş yaptı. Grup, geniş güvenlik önlemleri altında Hükümet Konağı önüne geldi. Burada grup daha sonra basın açıklaması yapıldı. BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç, "Kürt halkı olarak bu ülkede, bu saatten sonra bir

damla kanın artık akmasını istemiyoruz. Operasyonların hala devam etmesinin sebebi şuanda iktidarda olan AKP hükümetidir. Ya onurlu bir yaşam, ya onurlu bir yaşam" dedi. Malkoç‘un açıklamasından sonra kalabalık, beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra kalabalık, BDP ilçe binasına yürüdü.

Daha sonra bir grup gösterici, İdil Caddesinde izinsiz gösteri yapmak istedi. Polis panzerlerine taşlarla saldıran gruba polis müdahale etti ve kabalık dağıtıldı.

Kaynak: İHA