Hicaz Ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılı Fotoğraf Sergisi Trabzon’Da Açıldı

Trabzon‘da ‘Hicaz ve Bağdat Demiryolları’nın 100. Yılı Fotoğraf Sergisi‘ Almanya Büyükelçiliği ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü organizesiyle açıldı.

Hicaz Ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılı Fotoğraf Sergisi Trabzon’Da Açıldı
Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın Erzurum’da daha önce açılan Hicaz ve Bağdat Demiryolu sergisine katıldığı zaman yetkililere ricada bulunarak serginin Trabzon’da açılmasını istemesi üzerine 11. Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları (EYOF) kapsamında sergi Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda bugün açıldı.

Serginin açılış törenine Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Trabzon Almanya Fahri Konsolosluğu İhsan Alioğlu, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Özer Çağlayan ve birçok davetli katıldı. Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, açılışta yaptığı konuşmada “Bugün Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na yavaş yavaş başlamış bulunuyoruz. Bu anlamda çok sayıda sanatsal ve kültürel hafta içerisinde sizlerin beğenilerini sunmaya başlayacaklar. Sayın Bakan’ımızın bu sergiyi görüp beğenmesi neticesiyle gençlik olimpiyatları kapsamında da 2 ülke arasındaki dostluğun pekişmesini işaret olması adına burada sergilenmesi dileklerini arzu etmişler. Bizim Almanya ile olan münasebetlerimiz tarihin derinlikleri içerisinde mevcut. Çok stratejik ortaklıklar ortaya koyduk. Birçok kaderi birlikte paylaştık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılan serginin 20-31 Temmuz tarihleri arasında gezilebileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA