Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin 9 ayrı branşta düzenlediği Yaz Spor Okulu, törenle açıldı. Yaz Spor Okulu‘nda bu yıl bin 500 çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu Açıldı
Atatürk Spor Salonu yanındaki kapalı çadırda gerçekleştirilen açılış törenine, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adem Akyürek ile yaz spor okuluna kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri katıldı. Cemal Öcal, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi‘nin Yaz Spor Okulu‘nun kapasitesinin her yıl artarak devam ettiğini kaydetti.

Öcal, çocukların yaz tatilini iyi değerlendirmesi için açılan kurslara, ilginin yoğun olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Öcal, “Siz çocuklarımız istediğiniz sporlarda deneyimci öğreticilerden kurslar alacaksınız. Ayrıca yeni yeni arkadaşlıklar da edineceksiniz. Bu yıl kurslarımızı tamamen ücretsiz yaptığımız gibi, sporda kullanılacak malzemeleri de çocuklarımıza hediye veriyoruz” diye konuştu.

Çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, bilgili, girişken ve sağlıklı yeni nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulu‘nda yüzme, futbol, basketbol, bayan voleybol, tenis, satranç, güreş, tekvando ve karate olmak üzere toplam 9 branşta kurs düzenleniyor. 2 ay sürecek okulda, tüm branşlarda, konularında deneyimli ve yeterlilik belgesi olan antrenörler eğitim verecek. 7-13 yaş aralığında şu ana kadar bin 350 çocuk kaydını yaptırırken futbol, tekvando, karate ve basketbol branşlarında hafta sonu grubunda kayıtlar devam ediyor.

Kaynak: İHA