Iğdır‘da Köy İçinden Geçen Karayolu Tehlike Saçıyor

Iğdır‘ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Çamurlu köyü sakinleri, evlerinin arasından geçen yol yüzünden son zamanlarda artan trafik kazalarına yetkililer tarafından bir çözüm getirilmesini bekliyor.

Iğdır‘da artan sınır ticaretine bağlı olarak son zamanlarda gelişen taşımacılık faaliyetleri, beraberinde başka sorunları da getiriyor. Iğdır-Nahcıvan karayolu üzerinde bulunan Aşağı Çamurlu Köyü sakinleri, köy ortasından geçen karayolunda birçok insanın hayatını kaybettiğini, birçok hayvanın da telef olduğunu belirtti. Köyde bakkal işleten Ramazan Payan (26), 2 yıl önce 4 yaşındaki yeğeninin, yolun karşısında bulunan dedesinin evine gitmek için karşıdan karşıya geçmeye çalışırken süratle gelen bir aracın altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi.

"Yetkililerin, bir çözüm bulması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" vurgusu yapan Payan, bu duruma bir an önce bir çözüm getirilmesini istedi. Yolun her iki yanında yerleşmenin olduğunu belirten Payan, "Birçok köylü her gün bu yolu kullanarak karşıdan karşıya geçiyor, çoğu kişi hayvanlarını bu yoldan geçiriyor, okula gitmek isteyen çocuklar yine bu tehlike saçan yoldan geçmek zorunda kalıyorlar. Son zamanlarda meydana gelen kazalardan korktuğum için küçük çocuğumu anaokuluna gönderemiyorum, kendim de her gün götürüp getiremiyorum. En azından okulun olduğu yere bir üst geçit yapılması bu sorunu azda olsa hafifletmiş olur. Çocuklarımızı gönlümüz rahat bir şekilde okula göndermiş oluruz" dedi.

Kaynak: İHA