Rus Çocuk Ülkesine Gönderildi

Alanya‘nın Konaklı beldesinde tatil yaptığı otel havuzunda boğulan ve yoğun bakım servisinde tedavi altında tutulan 9 yaşındaki Rus çocuk Kırıll Grudokov, Rusya‘dan gelen özel ekip tarafından ambulans uçakla Rusya‘ya götürüldü.

Konaklı beldesi Hedef Rose Garden Otel havuzunda boğulan ve yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Kırıll Grudokov‘u almak için Rusya‘dan özel donanımlı ambulans uçak geldi. Ambulans uçakta bulunan ve doktorlardan oluşan ekip, dün saat 16.30 sıralarında Kırıll Grudokov‘un tedavi edildiği Alanya Anadolu (Can) Hastanesi‘ne geldi. Rus çocuğun anne ve babası da bir an olsun hastaneden ayrılmadı. Rus çocuğun taburcu edilmesi sırasında bir takım aksilikler yaşandı. Rusya‘dan gelen ekibin

elinde bulunan yaşam destek ünitelerinin bazıları arızalı çıktı. Bunun üzerine Antalya Havaalanı‘nda bulunan uçaktan yedek ünite istendi. Can Hastanesi yetkilileri tarafından önerilen ekipmanlar Rus doktorlar tarafından reddedildi.

Yedek ünitenin gelmesinin ardından Kırıll Grudokov, saat 22.15‘de özel bir şirkete ait hasta nakil ambulansına bindirildi. O esnada acılı anne görüntü alan basın mensuplarına müdAhale etti. Antalya‘ya doğru hareket eden ambulans 200 metre ilerde Telekom Kavşağı‘nda durdu. Rusya‘dan gelen özel ekip hastanın bulunduğu bölüme geçerek bir süre hastaya müdahale etti. 15 dakika süren müdahalenin ardından ambulans tekrar Anadolu Can Hastanesi‘ne geri döndü. Ambulans‘ta bulunan ve hastaya verilecek olan ilacı

dengeleyen İnfuzyon pompası cihazının bozulmasından dolayı geri dönüldüğü anlaşıldı. Cihazın değiştirilmesinin ardından ambulans tekrar havalimanına giderek oradan ülkesine uçtu.

9 yaşındaki Rus Kırıll Grudokov‘un havuzda boğulması sırasında babasının sarhoş olduğu ve odasında sızıp kaldığı iddiaları üzerine konuşan baba Alexander Grudokov, "Olay sırasında odaydım. Eşyalarımı alıyordum ve sarhoş değildim. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.

Kaynak: İHA