Öğretim üyesi kadın yazar canlı yayında çılgına döndü

CNN ekranlarında yayınlanan 'Ne oluyor?' isimli programda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurşen Mazıcı ile Milliyet gazetesi muhabiri Namık Durukan ve yazar Enver Sezgin arasında sert tartışma yaşandı.

Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor?’un bu hafta ki bölümünde Diyarbakır’da hain pusu sonucu 13 askerin şehit edilmesi ve DTK’nın demokratik özerklik ilanı edilmesi masaya yatırıldı.
Programın konuklarından Kürt yazar Enver Sezgin, PKK’nın internet sitesi ANF’nin oldukça tartışılan iddiasını gündeme getirdi. Enver Sezgin, Diyarbakır’da ki 13 Türk askerin Türk savaş uçaklarının attığı bomba sonucu hayatını kaybettiğini iddia edince tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Bu konunun araştırılması ve telsiz kayıtlarının incelenmesi gerektiğini söyleyen Sezgin’e Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurşen Mazıcı’nın yanıtı sert oldu. “"Uçaklar PKK'lılara gül mü atsaydı?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Mazıcı’nın bu sözleri sonrası Namık Durukan ve yazar Enver Sezgin o sözlere tepki gösterdi.

Programın moderatörü Şirin Payzın ise Namık Durukan, yazar Enver Sezgin ve Nurşen Yazıcı arasında ki kavgayı sakinleştirmek büyük uğraş verdi.

BEYAZ GAZETE