Kılıçdaroğlu‘nun Dektaş‘ı Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemelerin, demokrasinin önündeki en ciddi engellerden biri olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakın Merkezi‘nde tedavisine devam edilen KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş‘ı ziyaret etti. Ziyarete CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, rehabilitasyon merkezinde tedavi gören gazilerle kapıda kısa bir süre sohbet etti. Gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, daha sonra Denktaş‘ın tedavi gördüğü kısma geçti. Denktaş‘a geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu,

Denktaş‘ın sağlık durumu hakkında doktorlardan da bilgi aldı. Doktorlardan bilgi alan Kılıçdaroğlu, "Ne yorgunluklar aştı. Bunu da aşacak inşallah" diye konuştu.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş‘ın eşi Aydın Denktaş, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, "Her zaman sizin peşinizdeyiz" dedi. Denktaş‘ın, eşinin, ‘‘İlk buluşmada sarılıp öpeceğim‘‘ dediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ‘‘Yaptı, yaptı‘‘ karşılığını verdi. Aydın Denktaş ise, ‘‘Yaptım, yaptım. Ahtım vardı. Kırık kolumla geldim, oyumu verdim efendim size. Helal olsun‘‘ dedi.

Denktaş ile sohbetinde terörün azdığını ve 13 askerin şehit olduğunu ve yaralanan 2 askerin durumunun ağır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu‘na, Rauf Denktaş‘ın eşi Aydın Denktaş ise, "13‘de kaldı mı acaba" diye karşılık verdi.

Rauf Denktaş‘ın, ‘‘Bu Silivri‘ye adam devşirme hareketine son verseniz‘‘ sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, "Bu özel yetkili mahkemeler kaldırılsın diye kanun teklifini verdik. Çünkü bu mahkemeler, demokrasinin önündeki en ciddi engellerden birisi. Doğal yargı süresine aykırı, kuralına aykırı zaten bunlar. Bakalım tabii bu bizim tek başına kanun teklifi vermemiz olmuyor, yetmiyor. Demokrasiyi önce insan yüreğinde hissetmeli, aklında hissetmeli, ruhunda hissetmeli. Karşı görüşü dinleyebilmeli ama işte

bunlar olmazsa olmuyor" diye konuştu.

Geçmişte gazetelerde sansür nedeniyle yazı yazılamadığında ve konulamadığında, boş kalan ‘‘beyaz köşeler‘‘ olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ‘‘Şimdi boş kalmıyor, zaten gazeteciyi atıyorlar‘‘ diye konuştu. Rauf Denktaş ise ‘‘Balbay‘ın yeri boş kaldı günlerce. 768. gün, içeride. Olacak iş değil‘‘ dedi.

Kaynak: İHA