Kasif‘in ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)‘nun, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı’ kapsamında gerçekleştirdiği, ‘TR-83 TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesinin’ kapanış toplantısı Trabzon’da yapıldı..

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)‘nun, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı’ kapsamında gerçekleştirdiği, ‘TR-83 TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesinin’ kapanış toplantısı Trabzon’da yapıldı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkan Yardımcısı Ekrem Kayıkçıoğlu, federasyon olarak uyguladıkları projesiyle Karadeniz’de bulunan 10 ildeki (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat,Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) KOBİ’lerin katılıp stant açtığı ‘Karadeniz Ticaret Zirvelerini’ Trabzon ve Samsun’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

    Yapılan zirvelerde 300 KOBİ’nin stant açarak ürünlerini sergilediğini anlatan Kayıkçıoğlu, “Yine yapılan iş görüşmeleriyle KOBİ‘lerimiz birbirini tanıdı, bayilik verip, ticaret yapacağı, yeni fırsatlar yakalayacağı ortamlar buldu. Birçok firmamız ilk defa stant açarak fuar kültürüyle tanıştı. Böylelikle KOBİ’lerin birbirleriyle olan ticaretlerini arttırarak, ticaret hacimlerinin büyümesine katkı sağladık. Ayrıca her iki zirvede de KOBİ’lere çeşitli devlet destekleri ve müşteri ilişkileri gibi konularda seminerler verdik. Proje kapsamında bulunan 10 ilde bilinç arttırma seminerleri düzenleyerek kayıtlı istihdamı teşvik ettik. İnanıyorum ki proje sonunda KOBİ’lerin ekonomik büyümeleri, yeni pazarlar, müşteriler bulmaları ve komşu illerle ticaretlerini arttırmalarına katkı sağladık.” dedi.

    Projenin uygulaması süresince kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi için 10 ilde bilinç arttırma seminerleri düzenlediklerini de ifade eden Kayıkçıoğlu, böylelikle Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdama karşı ciddi bir mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.

    Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Altıntaş da, kendilerinin da orta olduğu projede ‘Karadeniz Ticaret Zirvesini’ Trabzon’da 26-29 Mayıs tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

    Zirvede 10 ilden gelen KOBİ’ler stant açarak ürünlerini sergilediğini anlatan Altıntaş, “Yine yapılan iş görüşmeleriyle yeni müşteriler kazandılar, yeni ürünler tanıdılar.” dedi.