Hemşeriler, Haftasonları Yakacık’Ta Buluşuyor

Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanı, yaz sıcaklarının artması ile birlikte Ankaralıların gözdesi oldu.

Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanı, yaz sıcaklarının artması ile birlikte Ankaralıların gözdesi oldu. Mesire alanında son olarak Gümüşhane Torul Yalınkavak Köyü Yardımlaşma Derneği ve Kars Demokrat Dernekler Federasyonu piknikte bir araya geldi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı piknikte hemşeriler hasret giderdi. Yaşar yaptığı konuşmada, hemşerilik bilincinin gelişmesinde derneklere büyük görev düştüğünü söyledi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı piknikte yöresel müzikler eşliğinde halaylar çekilirken; çocuklar da oyun alanlarında eğlenceli zaman geçirdi.

DERNEKLER, DEVLETİN TUTKALIDIR

Yaşar, vatandaşların hafta sonlarında piknik yapmak için kilometrelerce yol kat etmelerine gerek kalmadan Yakacık Mesire Alanı’nda doğa ile baş başa kalabileceklerinin altını çizdi. Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin temeli olduğunu kaydeden Yaşar, "Dernekler demokratik bir toplumun temelini oluşturur. Dernekler devletin tutkalıdır." dedi.

Yaşar’ın da halaylara ve türkülere eşlik ettiği piknikte dernek başkanları da sivil toplum örgütlerine ve derneklere verdiği destekten dolayı Yaşar’a teşekkür etti.